De huidige nummers 4 en 5 van de Nederlandse Eredivisie beginnen woensdagavond aan hun Europese avontuur. Active Living Orion speelt tegen VC Stroossen uit Luxemburg voor een plek bij de beste 16 in de Challenge Cup. Samen Lycurgus neemt het in de 1/16 finales van de CEV Cup op tegen het Sloveense Calcit Kamnik.

Active Living Orion - VC Stroossen
Om 19.00 uur begint de wedstrijd tussen Active Living Orion en VC Stroossen in Hall Omnisports de Strassen. De Luxemburgse ploeg vierde afgelopen seizoen hun zestiende landstitel in de clubgeschiedenis en staat momenteel bovenaan de ranglijst van de nationale competitie met vier overwinningen uit vier wedstrijden. Drie weken geleden plaatste het team zich voor de 1/16 finales van de Challenge Cup door Volley Bartreng (Luxemburg) twee keer met 3-1 te verslaan. De huidige nummer vier in de Nederlandse Eredivisie plaatste zich direct voor deze speelronde.

Samen Lycurgus - Calcit Kamnik
Samen Lycurgus speelt om 20.00 uur de uitwedstrijd tegen Calcit Kamnik in de Kamnik Sports Hall. De Sloveense ploeg won drie keer de landstitel (in 2001, 2002 en 2003) en eindigde vorig seizoen als derde in de reguliere competitie. Momenteel staat Kamnik na zes speelrondes in de hoogste Sloveense divisie op de tweede plek met vijf overwinningen uit zes wedstrijden. De Groningse ploeg, die afgelopen seizoen de nationale beker won, staat op dit moment op de vijfde plek in de Eredivisie. Vanavond speelt de ploeg zonder Jeffrey Klok. De libero heeft een enkelblessure en is niet afgereisd naar Slovenië.

Returns in Nederland

Beide returns worden op woensdagavond 16 november om 20.00 uur gespeeld. Orion speelt thuis in de Saza Topsporthal, Lycurgus ontvangt Calcit Kamnik in het Alfa-college Sportcentrum.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn