Active Living Orion komt tekort tegen Aalst

Active Living Orion komt tekort tegen Aalst

Landskampioen Active Living Orion heeft in eigen huis een harde nederlaag geleden. In de CEV Cup was Lindemans Aalst, de huidige koploper van de Belgische competitie, met 0-3 (23-25, 20-25, 20-25) te sterk voor Orion. Volgende week moet de Doetinchemse ploeg in België winnen om het Europese avontuur te vervolgen.

De kampioen van Nederland wist van te voren al dat het een lastige wedstrijd kon worden. De tegenstander in de CEV Cup, het Belgische Lindemans Aalst, is een ploeg met een professioneel programma en ze staan niet voor niets bovenaan in België.

Met de Nederlandse internationals Tim Smit en Twan Wiltenburg, de laatste speelde vorig seizoen nog voor Orion, en sterke spelers uit België, Finland, Polen en Estland heeft Aalst een brede selectie. Dat was ook in de wedstrijd terug te zien. Het werd met kleine verschillen 0-3 voor de Belgische ploeg, maar er had zeker meer ingezeten voor de thuisploeg. 

Middenspeler Bas van Bemmelen reageerde voor de camera's van Regio8: "Ze leken niet al te gemotiveerd. Dan was dit toch wel een kansje om meer dan dit te laten zien. De individuele foutjes hadden wel een grote rol in het wel-of niet pakken van een set." 

Return

Volgende week volgt de return, in België gaat Active Living Orion alles geven om met 0-3 of 1-3 te winnen en daarmee een golden set af te dwingen. Als er beter geserveerd wordt en er minder individuele fouten insluipen in de slotfase van een set, maakt de Nederlandse kampioen zeker kans.

Foto: Hans van Dijk

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×