De nummer 3 van de ranglijst, Active Living Orion, heeft woensdagavond met 3-1 gewonnen van VoCASA. Er stond voor de Doetinchemmers niets meer op het spel, voor de mannen uit Nijmegen des te meer. Zij hadden de vijfde plaats nog kunnen overnemen, maar blijven door het verlies steken op de achtste plaats. Zij vervolgen vanaf zaterdag de competitie in de degradatiepoule.

Active Living Orion – VoCASA 3-1 (25-15, 25-17, 21-25, 25-23)
In eigen huis leek Active Living Orion snel af te stevenen op een snelle overwinning, maar de werkelijkheid bleek weerbarstiger. VoCASA richtte zich in de derde set op. Aan de kant van Orion stonden jonge spelers als Jelte Stelwagen, Beau Wortelboer en Rik Reinders in het veld, ook Pim Kamps maakte zijn opwachting als libero.

VoCASA kon een set terugkomen en leek bij 11-17 in de vierde set op weg om er een vijfde set uit te slepen. Onder aanvoering van Shalev Saada kwam Orion toch weer langszij bij 20-20. Een ace van Wortelboer zette de thuisploeg op 23-22 en een paar punten later was de winst toch binnen voor de Doetinchemmers nadat Imre Harnischmacher namens VoCASA de bal naast de lijn prikte.

Orion was al zeker van de derde plaats en kan zich na deze winst gaan opladen voor een duel in de kampioenspoule tegen Amysoft Lycurgus aanstaande zaterdag in Groningen. Voor VoCASA resteert de degradatiepoule. Het schema daarvoor komt snel online.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×