Active Living Orion moest vanavond zijn meerdere erkennen in topploeg Zenit Kazan. De uitwedstrijd van de achtste finales werd door de Russische ploeg overtuigend gewonnen met 3-0. Volgende week donderdag is de return in Doetinchem.

De mannen van Active Living Orion wisten van tevoren dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden tegen Zenit Kazan. De ploeg uit Rusland liet zien waarom het één van beste clubteams ter wereld is. Ze begonnen sterk aan de wedstrijd en kwamen al snel op een 6-0 voorsprong. Active Living Orion kon niet meekomen en Zenit Kazan sleepte de eerste set in 18 minuten binnen met 25-12.

Aan het begin van tweede de set kon Active Living Orion op gelijke hoogte blijven met het team uit Rusland. Zenit Kazan maakte veel servicefouten en het team uit Doetinchem genoot zichtbaar van de mooie punten die ze wisten te scoren. Echt spannend werd het alleen niet, met 25-19 won Zenit Kazan ook de tweede set.

In de derde set kwam de Russische ploeg al snel op een comfortabele voorsprong. Het team wist op alle services van Active Living Orion te scoren en richting het eind van de set leek niets meer te lukken voor het team van Dirk Sparidans. Zenit Kazan won de derde set met 25-14. De Poolse Bartosz Bednorz was topscorer van de wedstrijd met 14 punten, waaronder 3 aces. Adam White wist met 9 punten het vaakst te scoren voor Active Living Orion.

184838 RU 8655
184545 RU 8648
184545 RU 8436
184545 RU 8644

Volgende week donderdag is de return in Doetinchem. Active Living Orion zal het verlies van vanavond dan moet compenseren met een 3-0 of 3-1 zege om een beslissende golden set af te dwingen. Als Zenit Kazan minimaal twee sets wint, gaat het Russische team door naar de kwartfinales. In de kwartfinales treft de winnaar van dit tweeluik het Franse Montpellier HSC of het Russische Kuzbass Kemerovo.

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn