Active Living Orion heeft woensdagavond in de 1/16 finale van de Challenge Cup met 0-3 gewonnen van VC Stroossen uit Luxemburg. Samen Lycurgus verloor hun eerste europacupwedstrijd van het seizoen. In Slovenië was Calcit Kamnik in drie sets te sterk. De returns worden volgende week woensdag in Nederland gespeeld.

De Luxemburgse ploeg VC Stroossen kon in de eerste set tot 20-20 meekomen met Active Living Orion, maar de Doetinchemmers scoorden vervolgens vijf punten op rij voor de setwinst: 20-25. De tweede set ging met dezelfde cijfers naar het team van coach Dirk Sparidans, dat vanavond zonder de geblesseerde Rob Jorna, Jasper Diefenbach en Jasper Wijkstra speelde. Met veel servicedruk en een sterke blokkering liep Orion in de derde set uit naar 10-18. In de slotfase kreeg de ploeg vijf kansen om de wedstrijd af te maken. VC Stroossen werkte drie matchpoints weg, waarna een servicefout van Mateja Gajin een einde aan het duel maakte: 22-25. Diagonaalspeler Samuli Kaislasalo werd topscorer met 16 punten, Edson Felicissimo scoorde 12 punten voor Orion.

In Slovenië rekende Calcit Kamnik in een uur tijd af met de mannen van Samen Lycurgus. Met een sterke blokkering hield Kamnik de Groningers alle drie de sets onder de twintig punten: 25-15, 25-19 en 25-17. Tegenover de 12 blokkeringspunten van de Sloveense ploeg zette Lycurgus er slechts twee. Ook het verschil in foutenlast was groot: Lycurgus gaf 30 punten cadeau, terwijl Kamnik slechts 13 punten inleverde door eigen fouten. Om nog kans te maken op een plek in de volgende ronde van de CEV Cup moet Lycurgus de return met 3-0 of 3-1 winnen. In dat geval zal er een golden set gespeeld worden om de winnaar te bepalen.

Woensdag 16 november spelen Orion en Lycurgus de returns in Nederland. In de SaZa Topsporthal en het Alfa-college klinkt om 20.00 uur het eerste fluitsignaal.

Uitslagen
VC Stroossen - Active Living Orion 0-3 (20-25, 20-25 en 22-25)
Calcit Kamnik - Samen Lycurgus 3-0 (25-15, 25-19, 25-17)

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn