Heel veel illusies koestert Amysoft Lycurgus niet in de return van de 1/16 finales in de CEV Cup tegen Tours VB. Thuis met 3-0 of 3-1 winnen en vervolgens ook de golden set pakken, dat is een opgave van jewelste. En dus focust Lycurgus-coach Arjan Taaij ook niet op het resultaat, maar het gaat erom hoe zijn team zelf de zaakjes voor elkaar heeft. Dan kun je zelfs op een verliespot nog met een goed gevoel terugkijken. De wedstrijd is vanavond live te zien via de site van Dagblad van het Noorden.

Amysoft Lycurgus kan nog overwinteren in de CEV Cup, maar dan moet er vanavond wel in drie of vier sets worden gewonnen van Tours, het Franse team dat dit seizoen nog ongeslagen is. Ze verloren pas acht sets in veertien wedstrijden. In de vorige ronde versloegen ze de Nederlandse landskampioen Draisma Dynamo nog.

Coach Arjan Taaij is weer terug bij de groep, hij zat tot afgelopen zondag in quarantaine. Hij blikt in onderstaande video van Lycurgus vooruit op de terugwedstrijd tegen Tours.

Arjan Taaij: “[Tours] is niet een team waar je zomaar even twee of drie sets van gaat winnen, laat staan drie en een golden set. Daar moeten we ons niet te druk over maken. Waar wij ons druk over moeten maken is wat we daar zelf tegenover zetten. […] Je kan een hoofdtuk schrijven in je boek van dit jaar. Dat hoofdstuk moet vooral gericht zijn op waar je invloed op hebt gehad. En dat is hoe je zelf in het veld staat en hoe je je acties voor elkaar hebt”

De winnaar van de tweekamp tussen Amysoft Lycurgus en Tours VB ontmoet in de volgende ronde het Italiaanse topteam Modena van Nimir Abdelaziz en Maarten van Garderen. Zij verzekerden zich vorige week al van een plek in de achtste finales.

Livestream
Ook Amysoft Lycurgus zal, net als Active Living Orion vorige week, de wedstrijd thuis zonder publiek moeten spelen. Er is voor de fans gelukkig een livestream opgetuigd, met behulp van sponsoren. De wedstrijd begint om 20.00 uur en is te zien op dvhn.nl.

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×