Gisteren is besloten dat de avondklok per zaterdag 23 januari ingaat. Dit raakt de breedtesport. Ook vraagt de Nevobo eredivisieteams de avondklok te respecteren, ondanks de uitzonderingspositie.

Na instemming vanuit de Tweede Kamer werd gisteren besloten dat de avondklok per morgen zaterdag 23 januari, ingaat ter bestrijding van het coronavirus. De avondklok is tot woensdag 10 februari (4.30 uur) van kracht en zal gelden tussen 21.00 en 04.30 uur.

Bijna alle eredivisiewedstrijden vervroegd
Ondanks de uitzonderingspositie die de topsport heeft gekregen, heeft de Nevobo de eredivisieteams gevraagd, daar waar mogelijk, de avondklok te respecteren. Dit heeft ertoe geleid dat bijna alle eredivisieploegen hun wedstrijden voor aankomend weekend hebben vervroegd, zowel bij de mannen als de vrouwen.

Consequenties breedtesport
De afgelopen periode openden meerdere verenigingen de ‘buitendeuren’, zodat de jeugd weer lekker kon volleyballen of andere activiteiten kon verrichten, zoals het deelnemen aan bootcamps. Helaas zorgt deze maatregel ervoor dat iedereen vóór 21.00 uur binnen moet zijn. Dit zal ongetwijfeld lijden tot verschillende wijzigingen in de planningen die door verenigingen zijn gemaakt voor de (jeugd)trainingen.

Foto: Fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×