Alle wedstrijden in de Eredivsie bij de mannen zijn verschoven naar een tijdstip in de middag, zodat alle spelers, staf en betrokkenen weer voor de start van de avondklok om 21.00 uur thuis kunnen zijn. De start is om 15.00 uur met de topper tussen Draisma Dynamo en Active Living Orion. Dynamo ontvangt als koploper de mannen van Orion die in de halve finale van de Supercup nog te sterk bleken. Beide teams zijn ongeslagen dit seizoen, wie zegeviert er op zaterdag?

Draisma Dynamo – Active Living Orion
In de eerste twee wedstrijden van het seizoen heeft Dynamo nog een set laten liggen, zo wonnen zowel Amysoft Lycurgus als Sliedrecht Sport de eerste set van de Apeldoorners. Tegen het Talentteam werd vorige week met 3-0 gewonnen. De ploeg van trainer Redbad Strikwerda zal zich zaterdagmiddag willen revancheren voor het verlies in de halve finale van de Supercup op 3 oktober 2020, toen er twee sets met overtuiging werden gewonnnen, maar de wisselvalligheid te groot was.

Active Living Orion startte vorige week zijn competitie in Barneveld waar Bielderman Koetsier/SSS met 3-1 werd verslagen. De formatie van trainer/coach Joris Marcelis is net als Dynamo nog ongeslagen en zonder puntverlies. De huidige vierde plaats van Orion zal uiteindelijk een plaats bieden in de kampioenspoule, maar de Doetinchemmers zullen daar geen genoegen mee nemen. De regerend landskampioen uit 2019 zal een stempel willen drukken en waar beter dat te doen dan op bezoek bij de koploper. De wedstrijd start om 15.00 uur en is, zoals alle wedstrijden in de Eredivisie, live te volgen op volleybal.nl.

Talentteam Papendal – RECO ZVH
De mannen van het Talentteam zijn de competitie met twee nederlagen begonnen. Zowel VoCASA als Draisma Dynamo waren in drie sets te sterk voor de talenten van coach Arnold van Ree. In Ede wordt om 15.00 uur gestart aan de wedstrijd tegen RECO ZVH. De Zevenhuizers moesten vorige week een verlies incasseren bij promovendus ComputerPlan VCN, maar wonnen de week daarvoor in vijf sets van Taurus. In oktober was Amysoft Lycurgus nog met 3-0 te sterk. Volg deze wedstrijd ook via de livestream.

Bielderman Koetsier/SSS – Amysoft Lycurgus
Het wilde voor SSS vorige week net niet lukken om er een vijfde set uit te slepen tegen Orion. SSS treedt in een lastige periode voor de vereniging na het overlijden van hoofdcoach Olaf Ratterman direct aan tegen twee titelkandidaten, want zaterdagmiddag om 16.00 uur komt de huidige beker- en Supercuphouder Amysoft Lycurgus op bezoek. De Groningers overtuigden vorige week tegen Taurus met een sterk optreden aan het eind van de sets. Tot nu toe werd alleen van koploper Dynamo verloren, Lycurgus is goed op weg voor een plekje in de kampioenspoule.

Taurus – VoCASA
Ook in Houten klinkt om 16.00 uur het eerste fluitsignaal, Taurus mag het in de tweede thuiswedstrijd op rij opnemen tegen de mannen uit Nijmegen, VoCASA. Taurus staat op een achtste plek met het ene punt dat ze uit Zevenhuizen meenamen, VoCASA is de nummer 3 nadat zij wonnen van het Talentteam en vorige week tegen Sliedrecht Sport een punt bijschreven. Zullen de Nijmegenaren zich kunnen blijven handhaven in de top-4?

ComputerPlan VCN – Sliedrecht Sport
De thuisploeg in de laatste wedstrijd van de speelronde voelt zich als in de zevende hemel, zij versloegen ZVH in hun eerste optreden in de Eredivisie. En met dat gevoel van onoverwinnelijkheid vallen ze zaterdag om 17.00 uur regiogenoot Sliedrecht Sport aan. De mannen van Paul van der Ven wonnen vorige week nadat zij in de vijfde set een 14-9 achterstand ombogen in een 20-18 overwinning. In Capelle is het de nummer 6 tegen de nummer 7, wie zal er met de winst vandoor gaan?

Livestreams
Alle wedstrijden zijn te bekijken via een livestream op volleybal.nl. Klik op de specifieke wedstrijdtitel hierboven om bij de livestream uit te komen. Ook kun je via het match center bovenaan deze pagina uitkomen bij de livestreams.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn