Met de vrouwen van Apollo 8 aan de leiding in de Eredivisie wordt aanstaande zaterdag de vierde speelronde afgewerkt. Het is tot nu toe een competitie waarin geen enkel team dat in actie is gekomen ongeslagen bleef. De enige ploeg zonder verlies is Laudame Financials VCN, dat zaterdag haar debuut zal maken op het hoogste niveau. Alles staat dicht bij elkaar, de strijd voor de vier plekken in de kampioenspoule ligt nog volledig open. Wat gaan de vier wedstrijden van zaterdag brengen?

Het eerste deel van het seizoen wordt afgewerkt volgens een halve competitie waarin de negen resterende clubs (Peelpush komt voorlopig nog niet in actie) strijden voor een plek in de kampioenspoule. Daarvoor is een plek bij de beste vier benodigd. Dat betekent dat de reguliere competitie voor sommige teams na dit weekend al halverwege is. Dit geldt voor Apollo 8, Sliedrecht Sport, Djopzz Regio Zwolle Volleybal en Lammerink Installatiegroep/Set-Up’65. VC Sneek, het Talentteam (dat niet mee zal doen aan de nacompetitie), FAST en Eurosped staan op twee wedstrijden, alleen Laudame Financials VCN moet de competitie nog aanvangen.

Laudame Financials VCN - FAST
Op zaterdag zal VCN de eerste wedstrijd eindelijk aanvangen. Het team van coach Ivo Munter stond vorige week al in de startblokken, maar zag door ‘code geel’ hun wedstrijd tegen Eurosped geannuleerd worden. Het debuut op het hoogste niveau is dan eindelijk daar, nadat de formatie uit Capelle vorig seizoen al proefde aan de Eredivisie toen Team Eurosped, VC Sneek en Sliedrecht Sport in de beker de tegenstander waren. Van die drie teams wist alleen Sliedrecht de dadendrang van het talentvolle VCN te beteugelen.

FAST is zaterdag te gast in sporthal Oostgaarde in Capelle aan den IJssel. Flamingo’s Activa verloor vorige week de eerste set nog nipt van Set-Up, maar was daarna duidelijk de betere ploeg. FAST staat met een zege uit twee wedstrijden op de zesde plaats, ze hebben hetzelfde puntenaantal als het Talentteam en VC Sneek, van wie ze in oktober nog met 3-0 verloren. De wedstrijd tussen VCN en FAST start zaterdagmiddag om 13.30 uur.

Sliedrecht Sport – Djopzz Regio Zwolle Volleybal
Sliedrecht Sport ontvangt als de nummer 2 van de ranglijst nummer 3 Djopzz Regio Zwolle Volleybal. Om 16.00 uur zullen zij de jacht op de koppositie van Apollo 8 openen, het team waartegen beide hun enige verlies tot nu toe opliepen. Sliedrecht Sport verloor in de openingsronde in oktober met 3-1, Zwolle moest vorige week na een 3-0 nederlaag in Borne de leiding in de Eredivisie afgeven. Bij de regerend landskampioen van 2019 en huidige beker- en Supercuphouder hebben coaches Vera Koenen en Mark Roper bijgetekend, zij staan volgend seizoen ook voor de groep. Hoe zullen zij Regio Zwolle gaan bestrijden? Bekijk zaterdag de livestream!

Talentteam Papendal - Eurosped
Team Eurosped kan zich opmaken voor twee wedstrijden in vijf dagen, eerst zaterdag uit tegen het Talentteam en woensdag staat de inhaalwedstrijd tegen VCN gepland die vorige week zaterdag op programma stond, maar door ‘code geel’ werd afgezegd. De formatie uit Vroomshoop maakte vorige week bekend dat een oudgediende terugkeert, Dagmar Boom speelt de rest van het seizoen voor de ploeg van Diane Rademaker. Zij vangt het uitvallen van Alaska Zwaanswijk op, die in de met 3-2 gewonnen wedstrijd tegen Apollo 8 met een zware knieblessure uitviel. Zij is woensdag geopereerd aan haar meniscus en heeft een nieuwe kruisband gekregen. Haar herstel zal ongeveer een jaar in beslag gaan nemen. Zie hieronder de berichten die zij deelde op haar Instagram. Ook Anneclaire ter Brugge kampt nog met een blessure.

Ze zullen tegen het Talentteam vol voor de overwinning moeten gaan om de aansluiting met de top-4 niet te verliezen. Eurosped staat op de zevende plaats met twee punten, deze week is met twee duels erg belangrijk. Het Talentteam is dit jaar begonnen met een nederlaag tegen Sliedrecht Sport. De meiden van Avital Selinger en Francien Huurman hopen thuis hun tweede zege van het seizoen te pakken. Om 17.30 uur starten de vrouwen in Ede.

Zwaanswijk Insta

Apollo 8 – Lammerink Installatiegroep/Set-Up’65
De laatste ontmoeting van de zaterdag is die tussen koploper Apollo 8 en Set-Up’65. In de eigen Veste in Borne zal de lijstaanvoerder de voorsprong willen uitbreiden. Met de topscorer van vorige week in de gelederen, Rianne Vos, hebben ze een sterk wapen. De formatie van Thijs en Bart Oosting verkeert in goede vorm, ze wonnen dus al van de nummers 2 en 3 van de competitie. Ook tegen Team Eurosped zag het ernaar uit dat ze naar de overwinning zouden gaan, maar de 2-0 voorsprong werd niet verzilverd. Dat scenario zullen ze te allen tijde willen voorkomen zaterdagavond. Set-Up gaat in haar derde uitwedstrijd op zoek naar punten. Tot nu toe staat de wedstrijd nog om 20.00 uur gepland.

Livestreams
Alle wedstrijden zijn te bekijken via een livestream op volleybal.nl. Klik op de specifieke wedstrijd hierboven om bij de livestream uit te komen. Ook kun je via het match center bovenaan deze pagina uitkomen bij de livestreams.

Avondklok
Een aantal wedstrijden in de Eredivisie is vervroegd vanwege de avondklok die door het kabinet is afgekondigd en op zaterdag begint om 21.00 uur. De wedstrijd van Apollo 8 tegen Set-Up'65 is nu nog niet vervroegd, houd hier de meest actuele informatie in de gaten.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×