Het Nederlands beachvolleybalteam heeft met groot gemak de eerste voorronde van de CEV Beach Volleyball Nations Cup in Apeldoorn doorlopen. Stam/Schoon en E. Van Driel/B. Piersma wonnen in de finale met 2-0 van Slovenië.

Beachvolleybal TeamNL speelde in Apeldoorn drie wedstrijden en alle drie werden in twee partijen beslist. Alle partijen duurden ook niet langer dan twee sets. Katja Stam en Raïsa Schoon hielden hun tegenstanders zelfs in vijf van de zes sets ruim onder de tien punten.

Wereldranglijst

De overmacht was gezien de posities van de Nederlandse teams op de wereldranglijst niet heel verrassend. De Nederlandse speelsters staan op die ranking ver boven de teams die in Apeldoorn voor Noord-Ierland, Estland, Cyprus en Slovenië uitkwamen.

Emi van driel

Geen vuist

In finale bleek ook Slovenië geen tegenstander die een vuist kon maken. Emi van Driel en Brecht Piersma wonnen met 21-7 en 21-17 van Živa Javornik/Maja Marolt en Stam/Schoon hadden geen kind aan Anja Maček en Tajda Lovsin (21-15, 21-9).

Daarmee plaatste Nederland zich voor de eindronde van de Nations Cup, waarvan tijd en plaats nog moeten worden bepaald. In de finaleronde kan Nederland zich rechtstreeks plaatsen voor het finaletoernooi in 2024, waarin één olympisch startbewijs is te verdienen.

Foto: CEV Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn