Zowel Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen als Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde staan morgen in de kwartfinales van de World Tour Finals in het Italiaanse Cagliari. Varenhorst en Van de Velde wonnen vrijdag voor de derde keer en zijn als tweede geëindigd in Poule A. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn op basis van het puntenquotiënt tweede geworden in poule B. Ze wonnen van de nummer 1 van de wereld en versloegen een lastig Italiaans duo. Sanne Keizer en Madelein Meppelink zijn uitgeschakeld, zij verloren ook hun vierde poulewedstrijd.

Brouwer/Meeuwsen
De dag begon voor Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen met een gevecht tussen de bronzenmedaillewinaars van Rio 2016 (Brouwer/Meeuwsen) tegen de winnaars van het brons van Tokyo 2020, de Qatarezen Cherif Younnousse en Ahmed Tijan. De Nederlanders trokken de overtuigende speelstijl van hun overwinning op Mol/Sørum van gisteren door en versloegen de nummer 1 van de wereld met 21-16, 21-18.

’s Avonds traden ze in de laatste poulewedstrijd aan tegen Mr. Skyball Adrian Carambula en Enrico Rossi. De Italianen staan bekend om hun technische vaardigheid, met de skyball service van Carambula als hoogtepunt. Brouwer en Meeuwsen lieten zich niet van de wijs brengen en wonnen met 2-0 (21-18, 23-21).

Het totaal aantal overwinningen kwam daarmee op drie voor Brouwer/Meeuwsen, net zoveel als Mol/Sørum. Op basis van puntenquotiënt zijn ze als tweede geëindigd in de poule en spelen daardoor morgen om 16.30 uur in de kwartfinales tegen de Italianen Paolo Nicolai en Daniele Lupo. Als ze winnen, komen ze in de halve finales uit tegen Perusic/Schweiner uit Tsjechië.

Varenhorst/Van de Velde
Ook Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde pakten vandaag hun derde overwinning in de poulefase, zij wonnen overtuigend met 21-16, 21-14 van de Letten Martins Plavins en Edgars Tocs. Het leverde ze een tweede plaats in de eindrangschikking van Poule B op, want de Tsjechen Ondrej Perusic en David Schweiner wisten al hun wedstrijden te winnen.

Morgenmiddag om 17.30 uur spelen Varenhorst en Van de Velde tegen Ahmed/Cherif in de kwartfinales. Bij winst zullen ze om 22.30 uur in de halve finales spelen tegen Mol/Sørum.

Keizer/Meppelink
Voor Sanne Keizer en Madelein Meppelink is ook de laatste poulewedstrijd verloren gegaan. Tegen de Braziliaanse nummer 1 van de wereld werd met 0-2 (19-21, 16-21) verloren. Keizer en Meppelink zijn als laatste geëindigd in Poule B.

Speelschema

16.30 uur

Kwartfinale 1

Nicolai/Lupo (ITA)

Brouwer/Meeuwsen

17.30 uur

Kwartfinale 2

Varenhorst/Van de Velde

Cherif/Ahmed (QAT)

21.30 uur

Halve finale 1

Perusic/Schweiner (CZE)

Winnaar KF 1

22.30 uur

Halve finale 2

Winnaar KF 2

Mol/Sørum (NOR)

Alle wedstrijden worden uitgezonden op het YouTube-kanaal van de FIVB.

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×