In de strijd om de landstitel heeft Nova Tech Lycurgus vanavond een 2-0 voorsprong genomen op Draisma Dynamo. Active Living Orion kwam dankzij een 3-2 zege op gelijke hoogte met Numidia VC Limax. Bij de dames zijn de eerste kwartfinales gespeeld, waarbij de overwinningen voor De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht en Djopzz Zwolle Topvolleybal waren.

Halve finales BetCity Eredivisie Mannen
Nova Tech Lycurgus heeft een grote stap gezet richting de finale om het landskampioenschap. De ploeg van Arjan Taaij versloeg Draisma Dynamo vanavond met 3-0, een triomf die volgt op een nipte 3-2 overwinning eerder deze week. Lycurgus wist optimaal te profiteren van Dynamo's hoge foutenlast en had drie aanvallers die uitblonken met scores in de dubbele cijfers: Ramon Martinez Gion (12 punten), Kyle Mccauley met (11 punten) en Robin Boekhoudt (10 punten). Met nog slechts één overwinning te gaan, kan Lycurgus de finaleplaats in het aankomende duel op zaterdagavond al bemachtigen. In Omnisport Apeldoorn wordt om 20.00 uur het derde duel in de best-of-five serie gespeeld.

Numidia VC Limax had de eerste halve finale met 3-0 van Active Living Orion gewonnen. Het tweede duel, dat vanavond in Sint Odiliënberg gespeeld werd, was een stuk spannender. Orion pakte de eerste twee sets met 21-25 en 25-27, maar onder luidde aanmoediging van het thuispubliek herpakte Limax zich en won zowel de derde als de vierde set met 24-26. Het team van Guido Görtzen kon dit succes echter niet voortzetten in de beslissende vijfde set. Een sterke serviceserie van Lubos Bartunek gaf Orion al vroeg een comfortabele voorsprong, waarna ze de overwinning met 12-15 veiligstelden. De teams zullen nog minstens twee wedstrijden spelen voordat de finalist bekend is, met het eerstvolgende duel op zaterdagavond in Doetinchem.

Uitslagen
Nova Tech Lycurgus - Draisma Dynamo 3-0 (25-22, 25-23, 25-14)
Numidia VC Limax - Active Living Orion 2-3 (21-25, 25-27, 26-24, 26-24, 12-15)

Kwartfinales Eredivisie Dames
Bij de dames vonden vanavond de eerste kwartfinalewedstrijden plaats, waarbij De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht een sterke start maakte in Kwartfinale A. De Utrechtse ploeg wist de spannende eerste twee sets te winnen, voordat ze een set ruim af moesten staan aan Visser Assen/Sudosa-Desto (25-8). Het team van Vera Koenen kon de ondermaatse derde set echter snel achter zich laten en met overtuiging sleepten ze de vierde set (25-16) en daarmee de overwinning binnen. De ploeg heeft in de thuiswedstrijd op zondag genoeg aan twee gewonnen sets om zich te plaatsen voor de halve finale. Assen moet met 3-0 of 3-1 winnen om een beslissende golden set af te dwingen.

In een andere kwartfinale maakte Djopzz Zwolle Topvolleybal een indrukwekkende comeback. Het team van Pascal Veneman kwam in Apeldoorn op een 2-0 achterstand tegen thuisploeg Draisma Dynamo, maar kon - geholpen door een ijzersterke blokkering - een beslissende vijfde set afdwingen. In deze set zetten ze hun opmars voort en wonnen uiteindelijk met 12-15. In het tweede duel, met thuisvoordeel voor Zwolle, heeft het team opnieuw een overwinning nodig om door te gaan naar de halve finale. Als Dynamo met 3-0 of 3-1 wint, plaatsen ze zich direct voor de halve finale. Wanneer Dynamo met 3-2 wint, zal een beslissende golden set uitmaken wie er doorgaat.

Uitslagen
De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht - Visser Assen/Sudosa-Desto 3-1 (32-30, 25-23, 8-25, 25-16)
Draisma Dynamo - Djopzz Zwolle Topvolleybal 2-3 (25-21, 25-18, 17-25, 22-25, 12-15)