Beleef alle emoties van het olympisch kwalificatietoernooi opnieuw

Beleef alle emoties van het olympisch kwalificatietoernooi opnieuw

Hoop en wanhoop, frustratie en blijdschap, euforie en teleurstelling. Alles zat in het olympisch kwalificatietoernooi dat het Nederlands mannen volleybalteam afgelopen weekend speelde in Rotterdam Ahoy. Van de comeback tegen Zuid-Korea op vrijdag, via het sterke optreden tegen België op zaterdag, naar het bij vlagen vertoonde topniveau van zondag tegen de nummer 2 van de wereld, Amerika. De Lange Mannen van bondscoach Roberto Piazza kwamen net tekort, maar mogen trots zijn op wat er gepresteerd is. Deze vorm wordt meegenomen naar het Europees kampioenschap dat op 13 september begint in Rotterdam.

Oranje heeft na het WK van vorig jaar, waar werd gewonnen van olympisch kampioen Brazilië en Europees topland Frankrijk, weer laten zien dat het mee kan met de echte grootmachten in de volleybalwereld. België, vierde op het EK van 2017, werd met 3-0 opzij gezet. Amerika moest zijn slagenarsenaal volledig inzetten om het jonge Nederlands team te verslaan. 

De weg naar de top kreeg dit weekend een vervolg, bondscoach Piazza is trots op wat zijn mannen aan spel op het veld legden. Over een maand begint het EK en daar kan Oranje de volgende stap zetten. Voortbordurend op dit prachtige weekend Rotterdam starten de Lange Mannen hun Europese kampioenschap in Ahoy met de eerste drie wedstrijden op 13, 14 en 15 september. Op zondag 15 september wacht wereldkampioen Polen, een oranje zee zal Nederland naar de overwinning schreeuwen.

Op 17 en 18 september vervolgt Oranje in Amsterdam het EK, Estland en Tsjechië zijn in Sporthallen-Zuid de tegenstanders. Na de groepsfase worden in Omnisport Apeldoorn de achtste en kwartfinales gespeeld.

Ben je enthousiast geworden van wat de Lange Mannen presteren, koop dan nu alvast je kaarten voor het EK. Dan ben je erbij als het losgaat in Rotterdam, Amsterdam en Apeldoorn.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×