Stefan Boermans/Yorick de Groot en Leon Luini/Ruben Penninga spelen deze week het Challenge-toernooi in La Paz, Mexico. Luini/Penninga komt vandaag in actie op het kwalificatietoernooi, Boermans/De Groot heeft zich direct geplaatst voor het hoofdtoernooi dat morgen van start gaat.

Het eerste Challenge-toernooi van seizoen 2023 wordt gespeeld in het Mexicaanse La Paz. Leon Luini en Ruben Penninga hopen zich vandaag te plaatsen voor de main draw. Ze hebben een bye in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi en spelen de tweede kwalificatieronde tegen de winnaar van het duel tussen Droguett/Aravena uit Chili en de Canadese MacNeill/Russell. Bij winst plaatsen ze zich voor het hoofdtoernooi dat morgen van start gaat.

Stefan Boermans en Yorick de Groot zijn als vijftiende geplaatst voor het hoofdtoernooi. Het duo behaalde fantastische resultaten in seizoen 2021: ze wonnen het viersterren FIVB World Tour-evenement in Gstaad en pakten zilver op het Europees Kampioenschap in Wenen. Aan het begin van seizoen 2022 liep De Groot een hernia in zijn middenrug op, waardoor hij maandenlang niet kon spelen. ‘Als je gedwongen wordt om te stoppen met iets wat je zo graag doet en wat zo lang een groot deel van je leven is geweest, dat is enorm vervelend’, vertelt De Groot aan de NOS. Na een lange herstelperiode zijn Boermans en De Groot eindelijk weer samen te bewonderen op een beachvolleybaltoernooi. Hun tegenstanders in de poulefase en het speelschema worden binnenkort bekend gemaakt op VolleyballWorld.com.

Livestreams
Alle wedstrijden zijn live te volgen op Volleyballworld.tv (een beachvolleybalabbonement kost €5.99 per maand)

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn