De Nederlandse beachkoppels zijn er niet in geslaagd een plek in de halve finale van het WK Beach te veroveren. Stefan Boermans en Yorick de Groot verloren in een heuse thriller van Zweden, terwijl Katja Stam en Raïsa Schoon na twee sets het hoofd moesten buigen voor Brazilië.

Stefan Boermans en Yorick de Groot traden als eerste aan in de kwartfinale, waarin ze tegenover de Zweedse David Åhman en Jonatan Hellvig stonden. De tweevoudig Europees kampioenen waren de absolute favorieten in dit duel, maar Boermans en De Groot dwongen het Zweedse koppel tot het uiterste. De eerste set werd na dertien setpoints, waarvan vier voor Nederland, met 30-32 beslist in het voordeel van Zweden. In de tweede set overleefden Boermans en De Groot maar liefst vier matchpoints, waarna ze de set met 24-22 te binnenhaalden. Åhman en Hellvig maakten in de derde set het verschil door bij een stand van 8-8 drie punten op rij te scoren. Met dat verschil haalden ze uiteindelijk de winst binnen: 12-15.

Ook Katja Stam en Raïsa Schoon eindigen dit WK in Mexico op een vijfde plek. In de kwartfinale konden ze geen vuist maken tegen de titelverdedigers Ana Patrícia en Duda. De Brazilianen wonnen de eerste set overtuigend met 21-16. Hoewel Stam en Schoon aanvankelijk de leiding namen in de tweede set, slaagden de Brazilianen erin om het tij te keren. Op 13-13 liepen ze weg bij Nederland door zes punten op rij te scoren. Stam en Schoon kwamen de klap niet meer te boven en zagen ook de tweede set met 21-16 verloren gaan.

Uitslagen

Boermans/De Groot- Åhman/Hellvig 1-2 (30-32, 24-22, 12-15)
Ana Patrícia/Duda - Stam/Schoon 2-0 (21-16, 21-16)

Foto: BSR Agency

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn