Stefan Boermans/Matthew Immers en Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen hebben zich geplaatst voor de halve finale van het Elite 16-toernooi in Hamburg. Vanavond spelen de twee duo’s voor een plekje in de finale. Katja Stam/Raïsa Schoon en Leon Luini/Ruben Penninga stranden in de kwartfinale.

Katja Stam en Raïsa Schoon namen het in de kwartfinale op tegen de Duitse Karla Borger en Julia Sude. De Nederlanders wonnen de eerste set met 19-21, waarna de Duitsers een ijzersterke tweede set speelden. Bij een stand van 7-6 scoorde Borger/Sude zes punten op rij. Het duo wist de voorsprong vast te houden en kreeg vier setpunten om de stand weer gelijk te trekken. Stam en Schoon kwamen terug tot 20-18, maar het Duitse duo verzilverde hun derde setpunt: 21-18. Onder aanmoediging van het thuispubliek won Borger/Sude de derde set met 15-10 en daarmee bemachtigde het duo een plekje bij de laatste vier. Stam en Schoon eindigen daarmee op de vijfde plek.

Stefan Boermans en Matthew Immers, die zich via de kwalificatie wisten te plaatsen voor het hoofdtoernooi, bemachtigden vandaag een plekje bij de laatste vier. Het duel tegen de Spaanse Herrera/Gavira werd pas na drie sets beslist: Boermans/Immers won de eerste set, de tweede set ging naar de Spanjaarden. In de derde set ging het tot 14-14 gelijk op, waarna het Nederlandse duo twee punten op rij scoorde voor de overwinning. In de halve finale staan ze vanavond tegenover de Poolse Bryl/Losiak.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen stonden in de kwartfinale tegenover de Italiaanse Nicolai/Cottafava. In een gelijkwaardige eerste set kwamen de Nederlanders als eerste op setpunt: 20-19. De Italianen trokken de stand echter weer gelijk en wisten ook het tweede setpunt weg te werken. De derde keer was het raak voor Brouwer/Meeuwsen: met 23-21 namen ze een 1-0 voorsprong in sets. Het Nederlandse duo had al snel de controle in de tweede set, die ze uiteindelijk met 21-16 wonnen. In de halve finale staat Brouwer/Meeuwsen vanavond tegenover de thuisspelende Ehler/Wickler. Het Duitse duo was in de kwartfinale nipt te sterk voor Leon Luini en Ruben Penninga. De Nederlanders verloren beide sets met het minimale verschil (19-21 en 22-24) en eindigen in Hamburg op de vijfde plaats. Het is hun beste resultaat tot nu toe op een Elite 16-toernooi van de Beach Pro Tour.

Uitslagen
Borger/Sude - Stam/Schoon 1-2 (19-21, 21-18, 15-10)
Boermans/Immers - Herrera/Gavira 2-1 (21-18, 16-21, 16-14)
Luini/Penninga - Ehlers/Wickler 0-2(19-21, 22-24)
Brouwer/Meeuwsen - Nicolai/Cottafava 2-0 (23-21, 21-16)


Programma halve finales zaterdag 13 augustus

19.00 u: Boermans/ Immers - Bryl/Losiak

20.00 u: Brouwer/Meeuwsen - Ehlers/Wicklers

Livestreams
Alle wedstrijden zijn live te volgen op Volleyballworld.tv en Viaplay.com.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×