Bondscoach Roberto Piazza van het Nederlands mannenteam heeft vandaag zijn selectie voor het olympisch kwalificatietoernooi in Berlijn bekendgemaakt. Jelte Maan van Maaseik keert terug in Oranje, en gaat zijn eerste interlands spelen sinds 2015. Gijs Jorna is geblesseerd en moet helaas het OKT aan zich voorbij laten gaan.

Jelte Maan en Tim Smit terug in selectie

Eind november werd bekend dat Jelte Maan door Roberto Piazza op de longlist van 24 spelers was gezet. Twee weken later imponeerde de passer/loper met een meesterlijk optreden in de Champions League tegen Zenit Kazan (vijfvoudig CL-winnaar dit decennium). Maan won met zijn team Maaseik met 3-2 van de Russen en werd met 20 punten verkozen tot MVP.

Middenblokkeerder Tim Smit, die afgelopen zomer vanwege een blessure het EK in eigen land miste, is ook terug in de 14-koppige selectie.

Gijs Jorna mist OKT door blessure

Sterkhouder Gijs Jorna zal helaas niet kunnen deelnemen aan het OKT. De passer/loper van het Franse Toulouse is geblesseerd: “Ik heb een verstopping in de ader van mijn slagarm”, licht hij toe. “In overleg met de vaatchirurg heb ik besloten niet te volleyballen totdat dit probleem is verholpen. Er is een kleine ingreep nodig, en daarna moet ik een paar weken herstellen. Het doet me veel pijn dat ik dit belangrijke OKT moet missen, maar mijn gezondheid staat momenteel voorop.”

Bondscoach Roberto Piazza reageert: “Ik ben teleurgesteld dat we Gijs moeten missen tijdens het OKT. Hij staat altijd klaar voor het nationaal team en is een echte strijder. Het is ongelooflijk jammer voor hem en voor het team, ik hoop dat hij snel weer fit wordt.”

Selectie OKT Berlijn (5 t/m 10 januari):

Naam Club
Gijs van Solkema Lüneburg (GER)
Wessel Keemink Budva (MNE)
Just Dronkers Maaseik (BEL)
Nimir Abdelaziz Milaan (ITA)
Wouter ter Maat Fenerbahce (TUR)
Robbert Andringa Olsztyn (POL)
Jelte Maan  Maaseik (BEL)
Thijs ter Horst Ravenna (ITA)
Maarten van Garderen Cisterna (ITA)
Ewoud Gommans Chaumont (FRA)
Michaël Parkinson Poitiers (FRA)
Fabian Plak Teruel (ESP)
Luuc van der Ent Eltmann (GER)
Tim Smit  Aalst (BEL)
Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn