Bondstrainer Angie Akers stopt bij Beachvolleybal Team Nederland

Bondstrainer Angie Akers stopt bij Beachvolleybal Team Nederland

Na 5,5 jaar stopt Angie Akers als coach bij de vrouwelijke topteams van Beachvolleybal Team Nederland. In deze periode heeft ze de succesvolle voorbereiding op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro helpen invullen. BTN nam daaraan deel met het maximaal mogelijk aantal teams.

In 2015/2016 had Angie onder meer Madelein Meppelink en Marleen van Iersel onder haar hoede. Zij behaalden een 9e plaats in Rio. Daarna werkte Angie samen met onder andere Van Iersel / Manon Flier en Meppelink / Sophie van Gestel.In 2018 werd het hoogtepunt behaald tijdens het EK in Nederland met de gouden medaille van Sanne Keizer en Medelein Meppelink en de 9e plaats voor Jolien Sinnema en Laura Bloem.

Afgelopen jaar bleef Angie samen met bondscoach Richard de Kogel intensief betrokken bij het team Keizer/Meppelink en werd de basis gelegd voor plaatsing van Tokio 2020. Ook werden de teams van Jong Oranje door Angie gecoacht. Meppelink: “Ik heb veel van Angie geleerd, vooral op het mentale gebied. Ik leerde hulp te vragen toen ik het nodig had. Bij Angie kon ik voor veel vragen terecht.”

Bondscoach de Kogel zal haar ook missen zo geeft hij aan. “Het is een aderlating in onze staf. De laatste jaren vormden we een hechte staf dat werkte zoals dat in de top behoort te gaan.”

Voor Angie is het moeilijk geweest deze beslissing te nemen. Ze heeft de afgelopen jaren op sportief gebied de mooiste jaren van haar leven gehad, echter moest ze ook veel inleveren. “Ik ben BTN zeer dankbaar voor wat ik heb mogen meemaken. Ik ben als persoon en als collega enorm gegroeid. Dit heeft geleid tot de aanbieding van Beach Volleyball USA om mij te vragen terug te komen, een eervolle functie. Echter ook mijn familie roept mij. Het zijn moeilijke tijden op het thuisfront en het is ook tijd om rekening te houden met de carrière van Jeremy, mijn man. De tijd bij BTN zal ik echter blijven koesteren. Gelukkig komen we elkaar weer tegen op de tour en zullen we daar waar mogelijk samenwerken.”

BTN heeft Angie op 15 juli jl. uitgezwaaid (zie foto) en ze beleefde op 17 juli haar laatste werkdag. Op 27 juli vliegt ze terug naar Amerika.

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×