Vandaag stonden er in de Eredivisie vijf duels op het programma. Bij de vrouwen verrasten de debutanten Booleans/VV Utrecht en Voltena door te winnen van respectievelijk VC Sneek en Eurosped. Ook Djopzz Regio Zwolle Volleybal pakte vanmiddag drie punten, zij wonnen met 3-1 bij FAST. In de Eredivisie mannen wonnen de topploegen Amysoft Lycurgus en Draisma Dynamo hun wedstrijden.

Vrouwen

Booleans/VV Utrecht kende een uitstekende week. Donderdag won het team van coach Ali Moghadassian al van FAST, de eerste overwinning in de Eredivisie, vandaag werd dus verrassend VC Sneek verslagen. Ex-BTN speelster Jolien Sinnema werd topscorer met 18 punten in Friesland.

Mede-nieuwkomer Voltena won in Vroomshoop haar eerste wedstrijd in de Eredivisie. Het team van trainer/coach Johan van Vliet versloeg na een spannende wedstrijd Eurosped met 3-1.

Djopzz Regio Zwolle Volleybal won in sporthal Pica Mare in Gennep met 3-1 van FAST.

Uitslagen vrouwen zondag:

VC Sneek – Booleans/VV Utrecht 0-3 (18-25, 21-25, 13-25)
Eurosped – Voltena 1-3 (26-24, 26-28, 21-25, 23-25)
FAST - Djopzz Regio Zwolle Volleybal 1-3 (24-26, 21-25, 26-24, 21-25)

Dames 6 wedstrijden zondag

Mannen

Van het duel Amysoft Lycurgus – Sliedrecht Sport in het Groningse MartiniPlaza werd vooraf de nodige spanning verwacht. Die voorspelling werd bewaarheid in de eerste set, die brutaal met 23-25 door het bezoekende Sliedrecht Sport werd opgeëist.

Nadat Lycurgus was wakker geschud, verdween de spanning echter uit de wedstrijd. De thuisploeg van Arjan Taaij schroefde het niveau op, en liet Sliedrecht nooit meer in de buurt komen van setwinst. Amysoft Lycurgus verloor dit seizoen in vier wedstrijden nog geen punt.

De Amerikaan Joël Schneidmiller van Lycurgus blonk uit en werd topscorer met 21 punten.

In Linne won Draisma Dynamo met 3-0 van promovendus Numidia TopVolleybal Limburg. De thuisploeg van coach Guido Görtzen weerde zich kranig, en kwam iedere set tot boven de 20 punten mee. De ervaring van Dynamo gaf de doorslag, en zo vertrok het team van coach Redbad Strikwerda huiswaarts zonder setverlies.

Uitslagen mannen zondag:

Amysoft Lycurgus – Sliedrecht Sport 3-1 (23-25, 25-16, 25-18, 25-14)
Numidia TopVolleybal Limburg – Draisma Dynamo 0-3 (22-25, 21-25, 21-25)

Heren 5 wedstrijden zondag

Bekijk hier de reactie van coach Arjan Taaij na de overwinning op Sliedrecht Sport:

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×