De winnaressen van het DELA Beach Open 2018, April Ross en Alaxandra Klineman, kunnen hun titel niet prolongeren. Ze verloren met 2-0 (21-17, 21-19) van de Brazilianen Ana Patricia Silva Ramos en Rebecca Cavalcanti Barbosa Silva. De Brazilianen waren dolblij met hun finaleplek. In de andere halve finale wonnen de Amerikanen Kelly Claes en Sarah Sponcil van het Finse duo Anniina Parkkinen en Taru Lahti-Liukkonen.

De eerste halve finale van het DELA Beach Open ging tussen Brazilië en Amerika. Twee teams met een snelle, kleinere verdedigster en een hele lange blokkeerster en de nummer twee en drie van de plaatsingslijst tegenover elkaar. Het leverde een mooie partij op die werkelijk alle kanten op ging. In de eerste set leken de winnaressen van vorig jaar rap naar de setwinst te gaan met een ruime voorsprong, maar Brazilië wist de regie over te nemen en won met 21-17.  

In de tweede set kwam Amerika weer op voorsprong (9-12), maar wisten Ana Patricia Silva Ramos en Rebecca Cavalcanti Barbosa Silva het tij wederom te keren en het na een prachtige strijd vol mooie reddingen aan beide kanten af te maken: 21-19. Ze vielen elkaar en daarna mascotte Spike in de armen. "We zijn erg blij dat we in de finale staan, hier spelen in Den haag is heel anders want we spelen nooit indoor. In Brazilië trainen en spelen we altijd buiten. Maar vandaag hebben we het samen voor elkaar gekregen en gewonnen.”

Het andere Amerikaanse team in de halve finale wist wel te winnen. Claes en Sponcil speelden een lange, spannende wedstrijd die heel gelijk opging tegen de Finse dames. Op de cruciale momenten hielden de Amerikanen het hoofd koel en wonnen uiteindelijk met 21-19, 18-21 en 15-8. In de derde service maakten ze het verschil met een ijzersterke service.

Claes en Sponcil hadden voor het toernooi al gezegd dat ze voor de titel gingen en niets minder. Ze kijken uit naar de finale. “Het wordt een pittige strijd maar als we ons eigen spel spelen en de focus houden op onszelf, dan kan het zeker. Het zal een hele mooie strijd worden, want het is een heel goed team met gevarieerd spel.”

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×