Het is de zussen Brecht en Emma Piersma niet gelukt zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi van het 1-ster World Tour evenement in Sofia, Bulgarije. Ze verloren nipt in de eerste ronde van de kwalificatie.

Emma en Brecht namen het vanmorgen op tegen de Canadese vrouwen Amanda Harnett en Alina Dormann. De eerste set werd met slechts twee punten verschil gewonnen door het Canadese team (20-22), de tweede set ging met 21-18 naar de Nederlandse vrouwen.

In de derde set moesten de beide zussen de winst laten aan Canada met 15-8. Later op de dag verloor Harnett / Dormann, dat tijdens het vorige toernooi in Sofia drie weken geleden nog als negende eindigde, van de nummer 1 geplaatst in de kwalificatie, de Amerikaanse Wheeler en Quiggle. Dat duo won drie weken geleden het toernooi en plaatste zich nu weer voor het hoofdtoernooi.

Het volgende 1 ster-toernooi op de World Tour is van 15 tot en met 18 juli in het Belgische Leuven. Enkele Nederlandse teams hebben zich daarvoor ingeschreven, het is onduidelijk of zij ook geplaatst worden voor kwalificatie- of hoofdtoernooi.

Het eerstvolgende toernooi op de World Tour is het viersterrentoernooi van Gstaad (6 tot en met 11 juli). Daar zullen de topteams van de wereld hun laatste toernooi spelen voordat ze afreizen naar Tokio voor de Olympische Spelen.

Kom Nederland aanmoedigen op het OKT!
Wil jij erbij zijn als de Nederlandse teams in Den Haag hun Continental Cup spelen? Van 23 tot en met 26 juni op het strand van Scheveningen. Bij de mannen strijden Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde voor hun olympisch ticket, zij worden bijgestaan door Stefan Boermans en Yorick de Groot. Bij de vrouwen spelen Marleen van Iersel / Pleun Ypma en Katja Stam / Raïsa Schoon gezamenlijk voor de winst op de Continental Cup, maar als zij winnen volgt er nog een play-offwedstrijd om te bepalen welk team er naar Tokio mag.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×