Alexander Brouwer en Leon Luini zijn vijfde geworden op het King of the Court-toernooi in Tenerife. In de finale werd het gelegenheidsduo in de eerste ronde uitgeschakeld.

Brouwer/Luini behaalde gisteren finale dankzij een dominante prestatie in de poulefase. In de finale stonden ze vandaag tegenover de andere vier poulewinnaars: Åhman/Hellvig (Zweden), Ehlers/Wickler (Duitsland), Canet/Rotar (Frankrijk) en Mol/Sørum (Noorwegen).

In de negende minuut van de eerste ronde bereikten Brouwer en Luini eindelijk de koningskant, waar ze meteen een punt wisten te scoren. Na de drinkpauze werden ze echter door het Zweedse koppel van het veld gestuurd. Een netrandace van Brouwer gaf het duo even later een nieuwe kans om punten te verzamelen, maar een vergelijkbare service van Clemens Wickler voorkwam dat Nederland punten aan hun totaal toe kon voegen. Vervolgens slaagden Brouwer en Luini er niet meer in om de koningskant te bereiken. Na slechts 15 minuten en 1 punt op het scorebord moesten zij als eerste het veld verlaten.

Het Zweedse duo won de eerste ronde met 15 punten en zette een vergelijkbare prestatie neer in de tweede ronde, waarin ze 14 punten verzamelden. De Fransen kwamen niet verder dan 2 punten en werden uitgeschakeld. Met nog 1 minuut en 40 seconden te gaan in de derde ronde, scoorden Åhman en Hellvig hun 15de punt en daarmee kroonden ze zich tot Kings of the Court Tenerife. Mol/Sørum eindigde met 9 punten op de tweede plaats, terwijl Ehlers/Wickler het brons bemachtigde met 3 punten.

Bij de vrouwen bestond het podium uit Neuschaferová/Tillmann (Tsjechië/Duitsland), Hüberli/Brunner (Zwitserland), en Gonzalez/Lobato Herrero (Spanje).

Foto: Matyáš Fous Photography

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn