Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben zich geplaatst voor de kwartfinale van het Elite 16-toernooi in Doha, Qatar. In de round of 12 versloegen ze de Italiaanse Paolo Nicolai en Samuele Cottafava met 2-1 (21-17, 28-30 en 15-12). Vanavond staan de Nederlanders in de kwartfinale tegenover Bartosz Łosiak en Michal Bryl uit Polen.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen verloren de laatste twee ontmoetingen nipt van
Paolo Nicolai en Samuele Cottafava uit Italië. In de round of 12 was het verschil tussen beide teams opnieuw klein. In de eerste set ging het tot de technische time-out (11-10 in het voordeel van Brouwer/Meeuwsen) gelijk op, maar de twee daaropvolgende lange rally’s werden beslist in het voordeel van Nederland. Cottafava sloeg de bal vervolgens uit, waarna Brouwer nog een punt voor Nederland bijschreef: 15-10. Daarmee was het verschil gemaakt. Met 21-17 sleepte Brouwer/Meeuwsen de eerste set binnen.

In het begin van de tweede set was het opnieuw stuivertje wisselen tussen de twee teams en ook nu ging Brouwer/Meeuwsen de technische time-out in met een minimale voorsprong: 11-10. Even later sloeg het Nederlandse duo een gat van twee punten, waardoor de Italianen een punt op eigen service nodig hadden. Die scoorden ze twee punten later: 15-15. Een zenuwslopende slotfase volgde, waarin Nicolai/Cottafava maar liefst vijf wedstrijdpunten wegwerkte. Het duo sloeg vervolgens toe op hun tweede setpunt: 28-30. In set drie stelde Brouwer/Meeuwsen de overwinning alsnog veilig: met 15-12 bemachtigde het duo een plek voor de kwartfinale.

In de kwartfinale staan ze vanavond om 18.00 uur Nederlandse tijd tegenover Łosiak/Bryl uit Polen. Katja Stam en Raïsa Schoon spelen om 16.00 uur de kwartfinale tegen de Candese Melissa/Brandie. De wedstrijden zijn live te volgen op volleyballworld.tv en viaplay.

Uitslag

Brouwer/Meeuwsen - Nicolai/Cottafava 2-1 (21-17, 28-30, 15-12)

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Live

Wie blijft er in de race voor de Nationale Beker?

Kijk hier mee!

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×