Zowel Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen als Leon Luini en Christiaan Varenhorst zijn er tijdens het Elite16-toernooi in het Portugese Espinho niet in geslaagd om de kwalificatie te overleven. Brouwer/Meeuwsen sneuvelden in de eerste wedstrijd tegen de Bello Brothers, Luini/Varenhorst moesten het in hun tweede wedstrijd afleggen tegen het Noorse duo H.Mol/Berntsen.

Bello Brothers
De laatste twee ontmoetingen tussen Brouwer/Meeuwsen en Bello/Bello eindigde in een overwinning en verliespartij voor beide teams. Op het EK van 2023 stuurde het Britse team met Spaanse roots Brouwer en Meeuwsen naar huis. Tijdens het vorige Elite16-toernooi in Brasilia wonnen Brouwer/Meeuwsen in de tussenronde na twee sets.

In Espinho ging de eerste set met 18-21 naar Bello/Bello. In de tweede set was het verzet van Brouwer/Meeuwsen definitief gebroken. Vooral blokkerend waren Bello/Bello sterker. Ook hielden de Britse broers hun foutenlast net iets lagen dan Brouwer/Meeuwsen.

Op Instagram laat Brouwer weten: ‘We waren er niet klaar voor vandaag en hebben voor het eerst in twaalf jaar onze eerste wedstrijd in de kwalificatie verloren. We hadden het niet slechter kunnen timen. De enige optie die we hebben is onze rug te rechten, beter worden en beter gaan spelen.

Brouwer/Meeuwsen – Bello/Bello: 0-2 (21-18, 21-14)

Leon Luini en Christiaan Varenhorst stonden in hun eerste kwalificatiewedstrijd tegenover Ranghieri/Carambula. Het Italiaanse duo staat momenteel 20ste op de wereldranglijst. De Italianen kwamen aanvallend weliswaar beter uit de verf, maar daar stond wel een hoger percentage onnodige fouten tegenover. Op die manier wonnen Luini/Varenhorst in straight sets.

Luini/Varenhorst – Ranghieri/Carambula: 2-0 (21-17, 21-17)

Om het hoofdtoernooi te bereiken moesten Luini/Varenhorst af zien te rekenen met H.Mol/Berntsen. De eerste set was voor de Noren. In de tweede set hadden Luini/Varenhorst het betere van het spel. Zodoende moest een derde set voor de beslissing zorgen. In die derde set was Mol – met onder meer drie kill blocks op rij – de grote plaaggeest voor Luini/Varenhorst.

Luini/Varenhorst – H.Mol/Berntsen: 1-2 (17-21, 21-19, 11-15)

Morgen start het hoofdtoernooi in Espinho. 

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn