Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben op het viersterrentoernooi in Ostrava, Tsjechië de halve finale gewonnen van Andre Loyola Stein en George Wanderley uit Brazilië. Ze wonnen met 2-1 (22-20, 24-26, 16-14) in een absolute nagelbijter. Ze spelen vanmiddag om 17.00 uur de finale tegen de Tsjechen Perusic / Schweiner.

In de halve finale, de eerste die Brouwer en Meeuwsen speelden sinds ze in november 2019 in het Mexicaanse Chetumal de finale haalden, gaven beide teams elkaar zeer weinig prijs. Nooit was het verschil groter dan twee punten. Met een prachtig shotje van Meeuwsen kwamen de Nederlanders bij 21-20 op hun eerste setpoint, dat Brouwer vervolgens met een harde mep door het midden verzilverde.

De tweede set kleefden beide teams nog meer aan elkaar, het enige moment dat er twee punten verschil waren was toen de Brazilianen het setpoint benutten. Brouwer / Meeuwsen had drie matchpoints gehad, maar het niet kunnen afmaken. Op het derde setpoint sloeg Alexander Brouwer over het blok uit en was de stand gelijk.

In de derde set grepen de Nederlanders direct het initiatief door de 3-0 voorsprong te pakken. Ze koesterden tot aan de matchpoints op 14-12 een voorsprong, maar zagen toen de Brazilianen langszij komen met een hard geslagen aanval naar de lijn van George en een killblock van Andre, die in 2017 nog wereldkampioen werd aan de zijde van de legendarische Evandro.

Brouwer zette met een aanval door het centrum zijn team weer op matchpoint, deze keer was het wel raak toen Robert Meeuwsen met zijn eerste blok in de wedstrijd toesloeg op een aanval van George. Beide Nederlanders zakten op hun knieën en de knuffel gaf aan hoeveel het voor ze betekent.

“Een zwaluw maakt nog geen zomer”
“Heerlijk gevoel om weer in de finale te staan”, zei Robert Meeuwsen na afloop voor de camera in Ostrava. “Het ging een tijd niet goed, mindere resultaten. Maar we bleven vechten, bleven vooruitkijken en een goed gevoel dat we er nu in staan.”

Zijn collega Alexander Brouwer voegde er wel direct aan toe dat ze er nog niet zijn. “Een zwaluw maakt nog geen zomer. We zijn er nog niet hè. Belangrijk straks die finale. Neuzen weer in de goede richting, koppies omhoog en vol gas, vol energie die finale knallen. Tegen Tsjechië, hier in Tsjechië, dus dat wordt sensationeel.”

Finale om 17.00 uur
Ze spelen de finale tegen Ondrej Perusic en David Schweiner, een koppel dat dit seizoen in goede vorm steekt. Ze wonnen eerder al het viersterrentoernooi van Doha. De finale is om 17.00 uur en is live te zien op het YouTube-kanaal van de FIVB.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×