Brouwer/Meeuwsen naar finale, Keizer/Meppelink speelt om brons

Brouwer/Meeuwsen naar finale, Keizer/Meppelink speelt om brons

De topduo’s van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) blijven uitstekend presteren op het 4-sterren toernooi van Chetumal (Mexico), het laatste FIVB World Tour toernooi van dit kalenderjaar. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen plaatsten zich voor de finale en spelen zondagavond om 22.00 uur (Ned. tijd) om goud tegen de Amerikanen Taylor Crabb en Jake Gibb. Sanne Keizer en Madelein Meppelink spelen om 18.00 uur (Ned. tijd) om het brons tegen Talita Da Rocha Antunes en Taiana Lima uit Brazilië.

Brouwer Meeuwsen Vs Usa Halve Finale Chetumal 1 Fivb
Brouwer Meeuwsen Vs Usa Halve Finale Chetumal Fivb

Zegetocht Brouwer / Meeuwsen

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn op stoom in Mexico, en dat bewezen ze opnieuw in de kwartfinale en de halve finale. In de kwartfinale moesten de Oostenrijkers Robin Seidl en Philipp Waller met 2-1 hun meerdere erkennen in de Nederlanders.

In de halve finale overklaste het team van bondscoach Victor Anfiloff de Amerikanen Trevor Crabb en Tri Bourne met 2-0 (21-15, 21-13).

In de finale treft het BTN-team het Amerikaanse team Taylor Crabb / Jake Gibb. Taylor Crabb is de broer van Trevor Crabb, die Brouwer en Meeuwsen in de halve finale versloegen. De Crabb broers speelden t/m 2016 samen, maar zijn nu elkaars concurrenten om de Olympische Spelen van Tokio te bereiken.

Belangrijke punten voor Keizer / Meppelink

Ook Sanne Keizer en Madelein Meppelink liggen op medaillekoers in Chetumal. Het duo van bondscoach Richard de Kogel won in de kwartfinale knap met 2-0 van Barbara / Fernanda uit Brazilië. In de halve finale legden de Nederlandse beachvolleybalsters het nipt af tegen Clancy / Artacho del Solar uit Australië, de nummer vijf van de World Tour ranking.

In de kleine finale treft Nederland het Braziliaanse team Talita / Taiana Lima. Met een top vier klassering doen Keizer en Meppelink goede zaken voor de olympische ranglijst. Keizer en Meppelink, die in Mexico voldeden aan de voorwaarde om minimaal 12 World Tour events te spelen, staan momenteel op een positie die recht geeft op een olympisch ticket. Zij moeten deze hoge positie wel weten vast te houden tot 15 juni 2020 om zich definitief te kwalificeren.

Uitslag kwartfinale mannen:

Brouwer / Meeuwsen – Seidl / Waller (AUT) 2-1 (21-18, 19-21, 15-11)

Uitslag halve finale mannen:

Brouwer / Meeuwsen – Crabb Tr. / Bourne (USA) 2-0 (21-15, 21-13)

Uitslag kwartfinale vrouwen:

Keizer / Meppelink – Barbara / Fernanda (BRA) 2-0 (21-17, 21-18)

Uitslag halve finale vrouwen:

Keizer / Meppelink – Clancy / Artacho del Solar (AUS) 1-2 (22-20, 13-21, 14-16) 

Programma zondag:

Dag Tijd (NED.) Wedstrijd Livestream link
Zo. 17 nov. 18.00 uur Keizer – Meppelink – Talita / Taiana Lima (BRA) - wedstrijd om brons Livestream link
Zo. 17 nov. 22.00 uur Brouwer / Meeuwsen – Crabb Ta. / Gibb (USA) - finale Livestream link
Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×