Colin Zuijdgeest heeft dit seizoen met Active Living Orion nog geen wedstrijd verloren in de Nederlandse competitie. Nu het einde van het seizoen nadert, zijn de doelen die ze als team gesteld hebben in zicht: de beker winnen én landskampioen worden.

De selectie van Active Living Orion bestaat dit seizoen uit een mix van ervaren spelers en jonge talenten. Als 23-jarige speler met al aardig wat ervaring, zit Colin Zuijdgeest daar een beetje tussenin. Aan zijn eigen kwaliteiten en die van zijn teamgenoten twijfelt de diagonaalspeler geen moment: ‘Ik speel mijn beste seizoen tot nu toe en heb vertrouwen in de jongens om me heen. Iedereen geeft een andere energie en voegt iets anders toe aan het team.’ Die diversiteit resulteerde dit seizoen in een nog ongeslagen status in de Nederlandse competitie. Met nog een paar wedstrijden te gaan, hoopt Zuijdgeest die trend voort te zetten en het jaar mooi af te sluiten.

Europese ervaring
De Doetinchemse ploeg kwam dit seizoen ook uit in de CEV Cup. Voor Zuijdgeest was het zijn eerste Europese ervaring: ‘Het waren super leuke wedstrijden en zo’n trip naar het buitenland is ook bijzonder om mee te maken met zijn allen.’ Orion versloeg IBB Polonia London en het Zwitserse TSV Jona en schopte het tot de achtste finales. Als kers op de taart stuitte ze daar op het imposante Zenit Kazan, een team met veel spelers die in eigen land uitkomen voor het nationale team. Zuijdgeest: ‘Het was heel gaaf om in een enorme arena tegenover spelers te staan die je normaal gesproken op de buis ziet bij de Olympische Spelen.’ Tegen het Russische team moest Orion voor de eerste keer in het seizoen verlies incasseren: zowel de uit- als thuiswedstrijd werd overtuigend gewonnen door Zenit Kazan.

Persoonlijk doel voor de bekerfinale
In de Nederlandse competitie kwam Orion slechts een paar keer echt onder druk te staan. Eén van de weinige teams die de ploeg tot een vijfsetter wist te dwingen was Amysoft Lycurgus. De Groningers zijn ook de tegenstander in de bekerfinale op maandag 18 april. Ondanks dat Orion het duel dit seizoen al drie keer won, onderschat Zuijdgeest hun tegenstander niet: ‘We weten dat die gasten kunnen volleyballen. Ze hebben een paar sterke aanvallers, die zeker een deuk kunnen maken.’ Naast de doelstelling van het team om de beker te winnen, heeft Zuijdgeest ook een persoonlijk doel voor de finale. In 2017 won hij met Orion de bekerfinale, maar die wedstrijd speelde hij geen enkel punt. Dit jaar wil hij zijn bijdrage leveren in het veld: ‘mijn persoonlijke doel voor dit jaar is zorgen dat ik het op training goed genoeg doe en zo het vertrouwen van Dirk krijg om het verschil te gaan maken in die wedstrijd.’

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×