De Groot/Boermans plaatste zich vanavond voor de halve finale van het Challenge-toernooi in Qatar. De Nederlanders wonnen met 2-0 van het Australische duo McHugh/Burnett. Stam/Schoon kwam net te kort in de kwartfinale: het duo werd met 2-1 uitgeschakeld door Europees kampioen Hüberli/Brunner.

De Groot/Boermans
In de kwartfinale speelden Yorick de Groot en Stefan Boermans tegen het Australische duo McHugh/Burnett. Dankzij een vroege voorsprong (5-9), kwamen de Nederlanders in de eerste set geen moment in de problemen. Een slimme bal van De Groot gaf het Nederlands duo drie setpunten, waarna hij het - met een beetje hulp van de netrand - direct afmaakte. In de tweede set ging het tot 13-13 gelijk op, waarna het Nederlandse duo dankzij een aantal fouten aan Australische kant afstand nam. McHugh/Burnett overleefde twee wedstrijdpunten, maar serveerde de bal vervolgens uit. Ook de daaropvolgende aanval van het Australische duo viel buiten de lijnen, waarmee de overwinning voor De Groot en Boermans binnen was.

Morgenochtend spelen ze om 11.30 uur Nederlandse tijd de halve finale tegen de winnaar van het duel tussen Nicolai/Cottafava uit Italië en Grimalt M./Grimalt E. uit Chili.

McHugh/Burnett - De Groot/Boermans 0-2 (17-21, 20-22)

Stam/Schoon
Katja Stam en Raïsa Schoon namen het vandaag in de kwartfinale op tegen het Zwitserse duo Hüberli/Brunner. Vorig jaar speelden de twee teams tegen elkaar in de finale van het Europees kampioenschap in Wenen. De titel ging toen naar het Zwitserse duo, maar een maand geleden won Stam/Schoon het duel in de achtste finales op het Challenge-toernooi in Itapema, Brazilië.

Stam en Schoon begonnen sterk aan de eerste set. Het duo bouwde hun 1-5 voorsprong uit naar 6-13 en sleepte de set uiteindelijk binnen met 17-21. De tweede set was voor de Zwitsers: na een gaatje te hebben geslagen in het midden van de set, maakte het duo het af met vier opeenvolgende punten (21-16). Hüberli/Brunner zette hun sterke spel voort in de derde set, waarin ze geen moment op achterstand kwamen. Bij een stand van 14-12 had het Zwitserse duo twee wedstrijdpunten. De eerste werd door Brunner uitgeslagen, maar haar teamgenoot verzilverde de tweede. Na drie finaleplekken op de toernooien van de Beach Pro Tour, is Stam/Schoon dit seizoen voor het eerst uitgeschakeld in de knock-outfase.

Hüberli/Brunner - Stam/Schoon 2-1 (17-21, 21-16, 15-13)