Wil jij tijdens een wedstrijd weleens door de (zaal)grond zakken van schaamte? Geen paniek, dit herkennen alle volleyballers! In deze nieuwe editie van 'De top vijf...' zetten we de meest herkenbare blunders voor je op een rijtje!

5. Een bal tegen je hoofd krijgen
Elk team heeft wel een speler/speelster die regelmatig een bal tegen zich aan krijgt. Tijdens de wedstrijd, tijdens het inspelen of zelfs tijdens het opruimen: deze persoon lijkt er gewoon een gave voor te hebben.

4. In het net serveren op matchpoint
Een ongeschreven regel binnen het volleybal: niet fout serveren op de belangrijke momenten. Je team accepteert het nog wel, maar die blik van de coach zal je niet snel vergeten...

3. Een botsing met iets of iemand rondom het veld
Tijdens een wedstrijd vergeet je alles om je heen, letterlijk... De een loopt tegen een paal, de ander tegen een muur, maar ook een botsing met een teamgenoot of coach komt regelmatig voor. Tja, je hebt in ieder geval alles gegeven!

2. Heel hard juichen... en ontdekken dat het punt voor de tegenstander is
Een punt moet gevierd worden... toch? Terwijl je een rondje door het veld rent, kom je erachter dat je teamgenoten niet met je mee juichen. Oeps, de bal bleek toch nét uit te zijn!

1. Tegelijkertijd "IK" roepen, waardoor de bal op de grond valt
Het valt niet te ontkennen, dit is ons allemaal wel eens overkomen... Een teamgenoot en jij roepen tegelijkertijd "IK", jullie doen allebei een stap naar achteren en de bal valt op de grond. Het lijkt makkelijk te voorkomen, maar niets blijkt minder waar. Wie heeft de gouden tip?

Weet jij een leuk onderwerp voor 'De top vijf...'? Laat het ons weten via communicatie@nevobo.nl

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn