Desy Poiesz en Brecht Piersma hebben het wereldkampioenschap beachvolleybal voor spelers onder de 21 jaar gewonnen. De Nederlanders klopten vanochtend in Roi-Et het Zwitserse duo Kernen/Niederhauser in twee sets: 14-21 en 16-21.

In het Thaise Roi-Et stonden Poiesz en Piersma in de finale van het WK U21 voor de tweede keer dit toernooi tegenover Leona Kernen en Annique Niederhauser. Eerder ontmoetten ze elkaar al in de poulefase en dat duel resulteerde in een nipte overwinning voor de Zwitsers. Het was de enige nederlaag die Poiesz en Piersma dit toernooi leden.

Het Nederlandse duo nam al snel de leiding (1-4) in de openingsset van de finale en bouwde gestaag uit naar een voorsprong van vijf punten. Piersma veroverde het negentiende punt met een killbock (14-19) en mocht vervolgens gaan serveren. Dit deed ze met verve: met twee aces bezegelde de setwinst.

Ook in de tweede set ondervond het Zwitserse duo moeite met de service van Piersma. Een ace resulteerde in een voorsprong van twee punten voor Nederland (5-7), en na opnieuw een sterke service was het verschil bij de technische time-out drie punten: 9-12. Op 10-15 volgde nog een time-out van Zwitserland, maar ze konden het momentum van Nederland niet stoppen. Op 14-19 was het opnieuw Piersma die serveerde. Hoewel Zwitserland erin slaagde een matige pass om te zetten in een punt, bracht Poiesz Nederland daarna op matchpoint. Zwitserland kon het verlies één punt uitstellen, maar op het tweede matchpoint sloeg Nederland toe: 16-21.

Uitslag
Kernen/Niederhauser - Poiesz/Piersma 0-2 (14-21, 16-21)

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn