De strijd in de A- en B-poules nadert zijn einde. Verspreid over woensdag en donderdag worden er zes wedstrijd gespeeld, waarbij een aantal cruciale punten te verdienen zijn. De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht kan een plek in de kwartfinale om het landskampioenschap veiligstellen, en ook voor Apollo 8 en Simplex SSS staan er belangrijke duels op het programma.

BetCity Eredivisie Mannen
In de B-poule van de mannencompetitie heeft Simplex SSS een uitgelezen kans om zich stevig te positioneren in de strijd voor de kwartfinale van het landskampioenschap. Met evenveel punten als VoCASA, maar een wedstrijd minder gespeeld, kan de ploeg uit Barneveld vanavond een voorsprong nemen. In het uitduel tegen Prima Donna Kaas Huizen kan SSS potentieel drie punten uitlopen op de concurrent uit Nijmegen.

Daarnaast staat er een duel op het programma dat geen verdere consequenties heeft voor het vervolg van de competitie. Sliedrecht Sport weet al dat Numidia VC Limax in de kwartfinale de tegenstander is en speelt vanavond nog een laatste wedstrijd in de B-poule tegen de huidige hekkensluiter, Scherp in Packaging ZVH.

Programma

Dag

Tijd

Teams

Wo 27 maart

20.00 uur

Prima Donna Kaas Huizen - Simplex SSS

Wo 27 maart

20.00 uur

Scherp in Packaging ZVH - Sliedrecht Sport

Eredivisie Dames
Apollo 8 leed afgelopen zaterdag hun eerste nederlaag in de A-poule, met een verlies in drie sets tegen Djopzz Zwolle Topvolleybal. Ze hopen dat dit slechts een tijdelijke tegenslag was en mikken op winst in hun komende wedstrijd tegen Visser Assen/Sudosa-Desto op woensdagavond. Het doel is duidelijk: de volle punten behalen om Friso Sneek op de ranglijst voor te blijven.

Donderdagavond verschuift de aandacht naar de B-poule, waar het gevecht om het tweede kwartfinaleticket nog steeds gaande is. De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht staat op het punt de tweede positie te claimen, met een kleine voorsprong van één punt op Sliedrecht Sport en nog twee wedstrijden te gaan, terwijl Sliedrecht nog maar één kans heeft op donderdagavond. Hun wedstrijd tegen SOMAS/Activia wordt cruciaal; ze moeten winnen en hopen op een verlies van Utrecht tegen Peelpush. Tegelijkertijd heeft koploper Draisma Dynamo de kans om de B-poule af te sluiten met een ongeslagen reeks. Het team uit Apeldoorn speelt thuis tegen Voltena.

Programma

Dag

Tijd

Teams

Wo 27 maart

20.00 uur

Visser Assen/Sudosa-Dest - Apollo 8

Do 27 maart

20.00 uur

Draisma Dynamo - Voltena

Do 27 maart

20.00 uur

Peelpush - De Hollandse Pot Enzo VV Utrecht

Do 27 maart

20.00 uur

SOMAS/Activia - Sliedrecht Sport


Livestreams
Alle wedstrijden zijn live te volgen op volleybal.nl via het programma van de Eredivisie Dames en BetCity Eredivisie Mannen. Vlak voordat een wedstrijd begint, is de livestream zichtbaar.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn