Koploper Draisma Dynamo heeft de topper in de Eredivisie met 3-1 gewonnen van Active Living Orion. Daarmee revancheert de Apeldoornse ploeg zich voor de verloren halve finale in de Supercup. Achter Dynamo sluit Amysoft Lycurgus aan, zij versloegen Bielderman Koetsier/SSS met overtuigende cijfers. ComputerPlan VCN stuurde regiogenoot Sliedrecht Sport met 3-2 naar huis en blijft ongeslagen. Voor het Talentteam en Taurus konden de eerste overwinningen genoteerd worden.

Het volledige speelschema in de vierde speelronde werd ’s middags afgewerkt vanwege de door het kabinet ingestelde avondklok die zaterdagavond om 21.00 uur van kracht wordt. De Nevobo heeft de clubs gevraagd wedstrijden zoveel mogelijk de avondklok te respecteren.

Draisma Dynamo – Active Living Orion
De replay van de halve finale in de Supercup van 3 oktober is naar thuisploeg Draisma Dynamo gegaan. De formatie van Redbad Strikwerda moest alleen in de tweede set het voordeel aan de gasten laten. De Apeldoorners konden zaterdagmiddag bouwen op twee zeer ervaren pilaren, Jeroen Rauwerdink en Sjoerd Hoogendoorn.

In de openingsset zette Dynamo de passinglijn van Orion flink onder druk. Andersom grossierden de bezoekers in foutservices. Resultaat was dat de rood-gelen konden uitlopen naar een 25-19 setwinst. Waar de eerste set het gat halverwege werd geslagen door Dynamo, kon Orion dat kunstje opvoeren in de tweede. Vanaf 10-10 maakten ze er 11-17 van, resulterend in tweede time-outs in snelle successie voor Redbad Strikwerda. Die mochten niet meer baten, Orion won met 20-25.

In de derde set deed de foutenlast van Orion hen de das om, 11 directe fouten. Dynamo opende de set met 4-0 en won de set met 25-22. De vierde set leek de angel uit het spel van de Doetinchemmers. Enkele wissels, waaronder het inbrengen van spelverdeler Stijn Held voor zijn jongere broer Markus, brachten geen soelaas. Het was uiteindelijk Jeroen Rauwerdink die met zijn 16e punt de wedstrijd besliste: 25-17. Sjoerd Hoogendoorn werd topscorer met 18 punten. Dynamo blijft zonder puntverlies bovenaan staan, voor Active Living Orion betekent dit verlies dat zij na twee duels op 3 punten blijven staan.

Hoogendoorn topscorer DYN ORI

Bielderman Koetsier/SSS – Amysoft Lycurgus
De nummer 2 van de ranglijst, Amysoft Lycurgus, kende in Barneveld geen enkel probleem met de Green Army van Bielderman Koetsier/SSS. Tot 13-13 in de eerste set konden de mannen van coach Hans Seubring nog bijblijven, daarna was het Lycurgus dat de klok sloeg. Bennie Tuinstra was direct al op schot voor de Groningers, hij scoorde uiteindelijk negentien punten.

In iets meer dan een uur tijd had Amysoft Lycurgus de klus geklaard, met overtuigende cijfers (21-25, 12-25, 16-25) keerden zij huiswaarts naar het noorden van het land. Lycurgus blijft daarmee in het spoor van koploper Dynamo, hetzelfde aantal punten (12), maar een wedstrijd meer gespeeld.

SSS Lycurgus 23 1 RHF

ComputerPlan VCN – Sliedrecht Sport

Voor de tweede week op rij wist de promovendus in een thuiswedstrijd een 2-1 achterstand om te buigen in een 3-2 overwinning. Passer/loper Matthew Immers, die in de zomermaanden samen met Leon Luini een verdienstelijk beachvolleyballer is, was de topscorer voor de ploeg uit Capelle met 22 punten.

De wedstrijd kende voor ComputerPlan VCN een bijna identiek verloop als vorige week tegen RECO ZVH. Na de 1-0 voorsprong gingen set 2 en 3 naar de gasten. Tom Koops, Gerard Baan en Michael van Leeuwe leidden de ommekeer in. VCN had in Thomas Boerefijn en Tom van Reeuwijk de scorende mannen in de gelederen.

Tot vanaf dat moment Matthew Immers ging huishouden. Hij bracht zijn team bijna eigenhandig terug in de wedstrijd. Hij scoorde veel en raapte ook in het achterveld knappe ballen op. Het was Tom van Reeuwijk die het tweede matchpoint benutte van achter de driemeterlijn.

Talentteam Papendal – RECO ZVH
De talenten van Arnold van Ree hebben hun eerste zege binnen in de Eredivisie. In Ede versloegen zij RECO ZVH in vier sets. De eerste twee sets gingen gemakkelijk naar de thuisploeg, zij pakten die met beide met 25-20. In de derde kon de ploeg van Kristian van der Wel riposteren met dezelfde cijfers, maar in de vierde konden de Zevenhuizenaren het Talentteam niet meer afhouden. Al snel was het verschil gemaakt en met 25-12 pakten ze gedecideerd hun eerste overwinning.

Taurus – VoCASA
Ook de mannen van trainer Erik Gras hebben hun eerste zege van het seizoen binnen, thuis werd VoCASA met 3-0 verslagen. Een sterke start van de thuisploeg aan de ene kant en een ‘slappe’ volgens coach Arjen Schimmel aan de andere kant bezorgde Taurus het initiatief. VoCASA kwam nog terug tot 23-23 (nadat ze met 21-16 achterstonden), maar het mocht niet meer baten. Taurus won de eerste set. In de twee daaropvolgende sets bleef Taurus de bovenliggende partij en bleef koelbloedig. Ze wonnen met 25-20 en 25-21.

Door de winst van ComputerPlan VCN zijn er nu nog twee teams die niet verloren hebben. Draisma Dynamo stond zelfs nog geen punt af en staat bovenaan, gevolgd door Amysoft Lycurgus. Promovendus VCN staat nu op de derde plaats. Bekijk hier de volledige stand. Volgende week zijn er opnieuw vijf middagwedstrijden op zaterdag, klik hier voor het programma.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×