Draisma Dynamo heeft zich geplaatst voor de tweede kwalificatieronde van de Champions League. Na een 3-0 overwinning op OK Strumica Nikob in eigen huis, bleek de return in Skopje een stuk lastiger. Pas in de Golden Set viel de beslissing in het voordeel van de Apeldoornse ploeg.

Draisma Dynamo won vorige week eenvoudig de thuiswedstrijd en had in Noord-Macedonië genoeg aan twee gewonnen sets om zich te plaatsen voor de tweede kwalificatieronde van de Champions League. De Apeldoornse ploeg begon de eerste set met 0-4 voorsprong, die ze verder uit wisten te bouwen naar 11-19. Met zes opeenvolgende punten kwam OK Strumica Nikob nog knap terug tot 19-20, maar Dynamo maakte op tijd een einde aan de reeks en won de set met 22-25.

Een plek in de tweede kwalificatieronde was binnen handbereik, maar in de daaropvolgende sets liet de ploeg van coach Redbad Strikwerda steken vallen. OK Strumica Nikob won de tweede, derde en vierde set (25-23, 25-23 en 25-21) en sleepte er zo een Golden Set uit. Daarin ging het lang gelijk op. Dankzij een aanvalspunt van Martijn Brilhuis, gevolgd door een harde diagonale smash van Yannick Bak wist Dynamo in de slotfase een gat van drie punten te slaan (10-13). Duco Krook bracht de ploeg even later op setpunt (12-14), waarna Bak de bal buiten de lijnen serveerde. Vlado Milev hield zijn ploeg in de wedstrijd door een harde aanval van Brilhuis te verdedigen, maar door een communicatiefout kwam de bal niet meer aan Dynamo’s zijde. Met 13-15 ging de set en een plek in de tweede kwalificatieronde naar de ploeg uit Apeldoorn.