Draisma Dynamo en Booleans/VV Utrecht hebben hun koppositie verstevigd in de A-poule. De Apeldoornse ploeg won na een thriller met 3-2 van Samen Lycurgus en VV Utrecht rekende in vier sets af met Djopzz VC Zwolle Topvolleybal. Lees verder voor alle andere Eredivisie uitslagen.

Heren
In de A-poule werden vandaag twee spannende wedstrijden gespeeld. Draisma Dynamo en Samen Lycurgus hadden voor de vierde keer dit seizoen vijf sets nodig om tot een winnaar te komen. Beide teams scoorden precies evenveel punten, maar het was Dynamo die er met de winst vandoor ging. De ploeg werkte in de vierde set een Gronings matchpunt weg om de set vervolgens met 29-27 te winnen. In de vijfde set benutte de Apeldoornse ploeg direct hun eerste matchpunt via een aanval van Erik van der Schaaf: 15-13. Met 30 punten werd Martijn Brilhuis topscorer voor Dynamo.

Ook het duel tussen Sliedrecht Sport en Active Living Orion werd in vijf sets beslist. Orion nam een 1-2 voorsprong in sets, maar de thuisploeg won de vierde set met 25-17 en dwong zo een vijfde set af. Daarin was het voordeel lang aan de kant van Sliedrecht. Bij 10-11 wist Orion de rollen om te draaien, waarop trainer/coach Martijn van Goeverden direct een time-out nam. Vijf punten later stonden er drie setpunten voor Orion op het scorebord en met ace maakte Jere Heiskanen het direct af voor zijn ploeg: 12-15.

Kijk de wedstrijd tussen Sliedrecht Sport en Active Living Orion terug:

In de B-poule gingen de volle punten vanavond naar Prima Donna Kaas Huizen en VoCASA, die nu beiden 12 punten achter hun naam hebben staan. De ploeg uit Huizen won met 3-0 van RECO ZVH, VoCASA versloeg Taurus met dezelfde cijfers.

Uitslagen

2303018 uitslagen 2

Dames
Booleans/VV Utrecht blijft koploper bij de dames na hun 3-1 overwinning op Djopzz VC Zwolle Topvolleybal. De Zwolse ploeg, die voorafgaand aan deze speelronde tweede stond, is gezakt naar de vierde plek op de ranglijst. De tweede plek is nu in handen van Friso Sneek, dat geen problemen kende tegen Visser Assen/Sudosa-Desto. In Sporthal Olympus werd het 0-3: 17-25, 21-25 en 19-25. In Borne pakte Apollo 8 vanavond belangrijke punten tegen Sliedrecht Sport. Dankzij een 3-1 overwinning schrijft de ploeg van Bart en Thijs Oosting drie punten bij en stijgt daarmee naar de derde plek op de ranglijst.

Uitslagen

2303018 uitslagen 1

Programma zondag 19 maart
Op zondagmiddag staan er nog drie duels op het programma. Bij de heren een duel in de A-poule tussen Numidia VC Limax en Simplex SSS, bij de dames worden twee duels in de B-poule afgewerkt. Draisma Dynamo speelt thuis tegen ARBO Rotterdam/FAST en Peelpush neemt het voor eigen publiek op tegen Voltena.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn