De reguliere competitie werd deze week afgesloten met twee duels. Draisma Dynamo wist woensdagavond na een 2-0 achterstand alsnog in vijf sets te winnen van Nova Tech Lycurgus. Voltena won vanavond in drie sets van Peelpush.

BetCity Eredivisie Mannen
De eindstand van de reguliere competitie was al in beton gegoten en dus stond er voor Draisma Dynamo (plek 2) en Nova Tech Lycurgus (plek 4) woensdagavond, behalve de eer, niets op het spel. Het duel, dat uiteindelijk in vijf sets eindigde, was een mooi voorproefje op wat de vier teams in de A-poule te wachten staat.

Dynamo begon sterk aan het duel in Groningen. De ploeg van Redbad Strikwerda opende met vier opeenvolgende punten en hield lang vast aan hun voorsprong. Lycurgus wist echter een setpunt weg te werken, en scoorde vervolgens nog twee punten voor de setwinst: 26-24. In de tweede set toonde het team van Arjan Taaij zich de sterkere partij en met een score van 25-21 kwamen ze op een 2-0 voorsprong. Maar mede dankzij uitstekend serverend spel wist Dynamo het tijd te keren. Zo dwong Maikel van Zeist een beslissende vijfde set af vanaf de servicelijn. In die vijfde set verzekerde Dynamo zich van de overwinning met een score van 13-15.

Uitslag
Nova Tech Lycurgus - Draisma Dynamo 2-3 (26-24, 25-21, 23-25, 21-25, 13-15)

Eredivisie Dames

In de damescompetitie kon de laatste reguliere wedstrijd ook geen veranderingen meer aanbrengen in de stand. Voor Peelpush (plek 8) en Voltena (plek 10) hing er dus niets af van deze onderlinge strijd. Beide teams gaan verder in de B-poule, waar ze respectievelijk met twee en nul punten beginnen. Niettemin was het duel een mooie opsteker voor de hekkensluiter, die het duel in drie sets wist te winnen. De setstanden waren 25-23, 25-21 en 25-19.

Uitslag
Voltena - Peelpush 3-0 (25-23, 25-21, 25-19)

Halve finales Nationale Beker
De Eredivisieteams bereiden zich voor op het tweede deel van de competitie, dat volgende week begint. Aankomend weekend staan de halve finales van de Nationale Beker op het programma.