Landskampioen Draisma Dynamo heeft de eerste prijs van het nieuwe volleybalseizoen gewonnen. In de eigen Draisma Dynamo Arena werd bekerwinnaar Amysoft Lycurgus met 3-0 verslagen. Het is de negende keer dat de Apeldoorners de Supercup weten te veroveren, voor het eerst sinds 2010 winnen ze de seizoensopener.

Bij beide teams zijn ten opzichte van het afgelopen seizoen flink wat wijzigingen doorgevoerd. Dat was in de basisteams te merken. Dynamo-coach Redbad Strikwerda stuurde de volgende zeven spelers het veld in: Joris Berkhout (aanvoerder en spelverdeler), Martijn Brilhuis (diagonaal), Frits van Gestel en Jeroen Rauwerdink (passer/lopers), Nico Manenschijn en Robin Boekhoudt (midden) en Jeffrey Klok als libero. Brilhuis en Boekhoudt zijn nieuw bij Dynamo, zij zijn respectievelijk overgekomen van Talentteam Papendal en SSS.

Bekerwinnaar Amysoft Lycurgus had in de basis slechts 2 spelers die ook vorig jaar de kleuren van de Groningers verdedigden: Dennis Borst en Steven Ottevanger. De basis was als volgt: Tieme de Jong (spelverdeler), Marcell Pesti (diagonaal), Joel Schneidmiller en Bjarne Huus (passer/lopers), Dennis Borst en Niels de Vries (midden) en Steven Ottevanger als libero.

In de eerste twee sets bleek dat het team van Dynamo een beter collectief vormde dan dat van Lycurgus. Joris Berkhout kende geen enkele moeite zijn aanvallers te vinden en leidde zijn team met veel aanvallen over Brilhuis en Manenschijn naar een 2-0 voorsprong: 25-17, 25-19.

Aan de zijde van Lycurgus werd De Jong al snel gewisseld voor Markus Held, die vervolgens de wedstrijd uitspeelde. Hij kon het meeste bouwen op de Hongaarse diagonaal Pesti en de bij Lycurgus teruggekeerde Niels de Vries voor scores. In de derde set lagen de teams dichter bij elkaar en nam Lycurgus zelfs drie punten voorsprong, die ze tot 15-18 konden consolideren.

Drie punten op rij brachten Dynamo alleen weer langszij en in het restant van de set bleek de thuisploeg beter om te gaan met de geboden kansen. Op 24-22 was er het eerste matchpoint voor de ploeg uit Apeldoorn, dat ging nog verloren door een score van Maarten Bartels.

Een rommelig tweede matchpoint ging wel de kant op van Dynamo. Eerst leek Manenschijn met een prikbal al te scoren, maar die bal bleek te zijn gered met een pancake. Vervolgens kreeg Dynamo via Brilhuis de volgende kans om het af te maken. Brilhuis scoorde zijn 18e punt van de wedstrijd, werd daarmee topscorer en bezorgde Dynamo de negende Supercup: 25-23.

Uitslag Supercup: Draisma Dynamo – Amysoft Lycurgus 3-0 (25-17, 25-19, 25-23).

Volgende week start de Eredivisie 2021-2022 op zaterdag met vier wedstrijden, op zondag gevolgd door nog twee. Amysoft Lycurgus speelt direct twee wedstrijden, op zaterdag gaan ze op bezoek bij RECO ZVH, zondag ontvangen ze in MartiniPlaza Simplex SSS. Draisma Dynamo opent de competitie op zondag bij ComputerPlan VCN. Bekijk hier het volledige schema.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×