Draisma Dynamo heeft de thuiswedstrijd in de tweede voorronde van de Champions League verloren. De Portugese ploeg Benfica was in vier sets te sterk (12-25, 25-20, 18-25 en 12-25). Om nog kans te maken op de volgende ronde, moet Dynamo de return in Lissabon met 3-0 of 3-1 winnen.

De ploeg van coach Redbad Strikwerda kende een moeizame start tegen de Portugese ploeg. Benfica liep al snel uit naar 5-10 en vergrootte het gat even later door bij een stand van 9-14 vijf punten op rij te scoren. De mannen van Dynamo hadden moeite met de sterke blokkering van de Portugezen en maakten veel eigen fouten. Op 12-24 benutte Benfica hun eerste setpunt met een killblock, hun zesde van de set.

Dynamo toonde zich veerkrachtig in de tweede set, waarin de ploeg een sterkere service en betere blokkering neer wist te zetten. Tot 19-19 ging het gelijk op tussen de twee teams, waarna de Portugese ploeg nog maar één keer tot scoren kwam. Op 24-20 maakte Sjors Tijhuis het via het midden af: 1-1.

Na het verliezen van de tweede set kwamen de Portugezen geen moment meer op achterstand. Met veel service- en aanvalsdruk domineerde Benfica de derde en vierde set, die ze met overtuigende cijfers (18-25 en 12-25) wonnen. Dankzij deze overwinning heeft Benfica een goede uitgangspositie voor de return die op woensdag 12 oktober in Lissabon gespeeld wordt. De Portugezen hebben dan genoeg aan twee gewonnen sets om zich te plaatsen voor de derde voorronde van de Champions League. Dynamo maakt alleen nog kans wanneer ze het duel met 3-0 of 3-1 winnen. In dat geval zal er een golden set gespeeld worden om de winnaar te bepalen.

Uitslag
Draisma Dynamo - Sport Lisboa e Benfica 1-3 (12-25, 25-20, 18-25, 12-25)

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×