De volleyballers van Draisma Dynamo hebben de thuiswedstrijd in de achtste finales van de CEV Cup verloren. In Apeldoorn moest de ploeg na vier sets hun meerdere erkennen in het Turkse Fenerbahçe: 16-25, 25-23, 19-25 en 16-25.

Fenerbahçe, de huidige koploper van de topleague in Turkije, walste in de eerste set van deze achtste finale over Dynamo heen. De ploeg van Redbad Strikwerda zette zich echter snel over het verlies in de openingsset heen en kon in de tweede set profiteren van een hoge foutenlast van hun tegenstander. Dynamo creëerde twee setpunten, en kon de tweede via een aanval van Jack Williams benutten: 25-23. In het verdere verloop van de wedstrijd wist Fenerbahçe hun fouten te beperken en lieten ze de Apeldoornse ploeg geen moment meer op voorsprong komen. Met 19-25 in de derde set en 16-25 in de vierde set behaalde het team uit Turkije, aangemoedigd door hun meegereisde fans, overtuigend de overwinning. De Nederlandse oud-international Dick Kooy was de topscorer van de wedstrijd, met 19 punten voor Fenerbahçe, terwijl Maikel van Zeist de meeste punten (11) voor Dynamo verzamelde.

De return in Istanbul staat gepland op woensdag 20 december om 17.00 uur Nederlandse tijd. Fenerbahçe heeft slechts twee gewonnen sets nodig om een plek in de volgende ronde veilig te stellen. Dynamo moet alle registers opentrekken en het duel met 3-0 of 3-1 winnen om nog aanspraak te kunnen maken op een plek in de kwartfinale. In dat geval zal een golden set bepalen wie de winnaar wordt van dit tweeluik.