Draisma Dynamo wil structureel terug in nationale top

Draisma Dynamo wil structureel terug in nationale top

Vier Eredivisionisten maken zich op voor de Supercup, de eerste hoofdprijs van het seizoen waarbij komend weekend de regerende landskampioenen bij de mannen en vrouwen het opnemen tegen de bekerwinnaars/finalisten van het vorige seizoen.

Met de vier teams blikken we deze week vooruit. Na de zussen Rekar van Sliedrecht Sport en Pim Kamps van Active Living Orion is nu het woord aan Freek de Weijer, spelverdeler van Draisma Dynamo uit Apeldoorn.

Eindelijk weer Supercup
Het is even geleden dat Draisma Dynamo om de Supercup mocht spelen, in 2011 om precies te zijn. Vanaf 1993 volleybalde het Apeldoornse vlaggenschip maar liefst vijftien keer voor de Supercup, tien keer omdat de ploeg landskampioen was geworden, de andere vijf keer omdat Dynamo in de Nationale Bekerfinale had gestaan. Dat het team dit jaar in Doetinchem mag aantreden, is te danken aan het veroveren van de Nationale Beker eerder dit jaar. Hoe schat De Weijer de kansen van zijn ploeg tegen regerend landskampioen Active Living Orion aanstaande zondag in? Verandert de terugkeer van routinier Jeroen Rauwerdink en de komst van de Schot Seain Cook, MVP van de English League afgelopen seizoen, wat aan die kansen? “Dat hangt natuurlijk niet alleen af van Jeroen en Seain, er zijn meer nieuwe jongens die ons veel kunnen brengen. Het startniveau ligt dit seizoen heel hoog en dat kan alleen nog maar verder stijgen. Ik verwacht dat wij dit seizoen echt meespelen om de prijzen.” 

20191001 Freekde Weijer Dynamo

Structureel terug in de top
Die andere nieuwe mannen van Dynamo zijn Joris, Berkhout, Sjors Tijhuis en Jeffrey Klok, de 19-jarige zoon van ex-international Marko. Samen met voormalig passer/loper Mats Kruiswijk zal Klok dit seizoen de libero-positie opvullen. Met al die aanwinsten hoopt Draisma Dynamo dit seizoen te gaan bewijzen dat het permanent terug is bij de nationale top. “Dat we de beker pakten was super, maar we willen die landstitel ook weer een keer veroveren. De beker was het succes waar we al lang op wachtten, dat moet geen incident zijn. Dynamo moet structureel prijzen gaan pakken, het fundament daarvoor wordt steeds sterker.”

Aan elkaar gewaagd
Active Living Orion geniet zondag het thuisvoordeel, al weet De Weijer niet of er veel supporters uit Apeldoorn meereizen naar Doetinchem. “Daar heb ik nog niet over nagedacht, maar het is natuurlijk wel een extra steun voor ons als er veel Dynamo-fans op de tribune zitten. Ik verwacht dat het een hele mooie wedstrijd gaat worden; het is een paar jaar geleden dat de teams die om die cup strijden zo aan elkaar gewaagd zijn. De start van een spannend seizoen, dat wil je als Dynamo-fan toch ook niet missen?!”

Ook voor de mannen van opponent Orion wil de sympathieke Tilburger nog wel wat kwijt: “Zondag zou wel eens het begin kunnen zijn van een spectaculair volleybaljaar, voor beide teams. Ik hoop dat we er samen een hele mooie pot van gaan maken, waarbij wij die Supercup gaan pakken!”

Supercup 2019
Aanstaande zaterdag 5 oktober neemt Sliedrecht Sport, zowel bekerwinnaar als landskampioen, het in eigen huis op tegen verliezend bekerfinalist Apollo 8. Op zondag 6 oktober staat bekerwinnaar Draisma Dynamo in Doetinchem tegenover landskampioen Active Living Orion. De wedstrijd in Sliedrecht is gratis te bezoeken, tickets voor de wedstrijd in Doetinchem kun je bestellen via oriontopvolleybal,nl/supercup.

Za. 5 oktober, 19.30 uur: Sliedrecht Sport - Apollo 8  sh de Basis, Sliedrecht
Zo. 6 oktober, 14.00 uur: Active Living Orion - Draisma Dynamo  Topsporthal Achterhoek, Doetinchem

Foto: Ronald Hoogendoorn @Bekerfinale 2019

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×