Landskampioen Draisma Dynamo heeft de thuiswedstrijd in de eerste ronde van de Champions League gewonnen. De Apeldoornse ploeg won in drie sets van OK STRUMICA Nikob uit Noord-Macedonië (25-20, 25-13 en 25-16). Volgende week reizen de mannen van Dynamo naar Skopje voor de return.

Draisma Dynamo begon sterk aan de wedstrijd in Omnisport Apeldoorn. De ploeg van coach Redbad Strikwerda had hun verdediging op orde, waardoor spelverdeler Joris Berkhout zijn aanvallers goed kon bedienen. Dynamo liep uit naar 11-7 en wist die voorsprong vast te houden tot 16-12. Met drie punten op rij bracht OK STRUMICA Nikob het verschil terug naar één punt, maar Dynamo antwoordde door zelf drie opeenvolgende punten te scoren. Het was Mike van Cooten die na een lange rally zijn team het eerste setpunt bezorgde (24-19) en even later de tweede verzilverde: 25-20.

Ramon Martinez-Gion opende de tweede set met een ace, waarvan er in deze set nog zes zouden volgen voor Dynamo. De ploeg uit Noord-Macedonië had geen antwoord op de hoge service- en aanvalsdruk en met 25-13 nam het team uit Apeldoorn een 2-0 voorsprong in sets. Ook in de derde set kon Strumica, na een vroege 4-0 voorsprong van Dynamo, de aansluiting niet meer vinden. Voor eigen publiek maakte de Apeldoornse ploeg het overtuigend af: 25-16. Robin Boekhoudt was met 14 punten topscorer van de wedstrijd, Martijn Brilhuis scoorde 12 punten voor Dynamo.

Return in Skopje
Volgende week dinsdag speelt Dynamo de return in Skopje. De Apeldoornse ploeg heeft dan genoeg aan twee gewonnen sets om zich te plaatsen voor de tweede ronde. Om het hoofdtoernooi van de Champions League te bereiken moet Dynamo drie rondes zien te overleven.