Katja Stam en Raïsa Schoon speelden vrijdag twee fantastische poulewedstrijden op de Beach Pro Tour Finals in Doha. Ze staan momenteel eerste in Poule B en zijn al zeker van een plek in de knock-outfase. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen boekten een overtuigende overwinning op Perusic/Schweiner, maar verloren hun tweede duel nipt van wereldkampioen Mol/Sørum.

Stam/Schoon door naar knock-outfase
Katja Stam en Raïsa Schoon verzekerden zich vandaag van een plek in de knock-outfase van het toernooi door hun laatste twee poulewedstrijden te winnen. Na een dominante 2-0 (21-15 en 21-18) overwinning op Cinja Tillmann en Svenja Müller uit Duitsland zetten Stam en Schoon hun sterke spel door in het duel tegen de als tweede geplaatste Barbara Seixas en Carolina Solberg. Tot grote frustratie van de Brazilianen domineerden Stam en Schoon het duel van begin tot eind. Beide sets werden met 15-21 gewonnen. Stam scoorde maar liefst 22 punten (18 aanvalspunten, 2 killblocks en 2 aces). Het Nederlandse duo staat momenteel eerste in poule B en is al zeker van een plek in de knock-outfase. Morgen spelen de overige vier duo’s uit de poule allemaal nog één duel. Afhankelijk van die uitslagen zijn Stam en Schoon direct door naar de halve finale of spelen ze eerst de kwartfinale.

BPT Finals Doha dag 2 2
BPT Finals Doha dag 2 4
BPT Finals Doha dag 2 5
BPT Finals Doha dag 2 1
BPT Finals Doha dag 2 3

Brouwer/Meeuwsen
Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen begonnen de tweede speeldag met een ruime 2-0 overwinning op Ondrej Perusic en David Schweiner uit Tsjechië. In de twee sets, die met 21-16 en 21-14 gewonnen werden, noteerde Meeuwsen zes killblocks. In hun laatste poulewedstrijd trof het Nederlandse duo Anders Mol en Christian Sørum, de nummer één op de wereldranglijst. Brouwer/Meeuwsen scoorde de eerste drie punten van de wedstrijd en hield vast aan de voorsprong: met 17-21 pakten de Nederlanders de eerste set. Vanaf de tweede set wist Mol een stevig blok neer te zetten: waar hij in de eerste set één punt scoorde met de blokkering, stopte hij de Nederlandse aanval zes keer in set twee. Met 21-15 trokken de Noren de stand weer gelijk. Brouwer en Meeuwsen kenden een sterke start in de derde set (1-4), maar zagen de regerend landskampioen al snel terugkomen. Bij 8-7 namen ze voor het eerst de leiding en die gaven ze niet meer uit handen: met 15-12 werd de wedstrijd beslist in het voordeel van Mol/Sørum. Brouwer en Meeuwsen staan momenteel tweede in de poule. Of het duo doorgaat naar de kwartfinale is afhankelijk van de laatste poulewedstrijden die morgen op het programma staan.