Emma Piersma/Mexime van Driel, Leon Luini/Ruben Penninga en Stefan Boermans/Matthew Immers zijn de kwalificatie doorgekomen van het Elite 16-toernooi in Hamburg. Het hoofdtoernooi, waarvoor Brouwer/Meeuwsen en Stam/Schoon zich rechtstreeks geplaatst hebben, gaat morgen van start.

Emma Piersma en Mexime van Driel plaatsten zich vandaag via het kwalificatietoernooi voor de main draw van het Elite-16 toernooi in Hamburg. In de eerste ronde versloegen ze de Oostenrijkse zusjes Klinger in drie sets, in de tweede ronde wonnen ze met 22-20 en 21-13 van Hermannova/Stochlova uit Tsjechië. Het is de eerste keer dat Piersma en Van Driel het hoofdtoernooi van een Elite 16-toernooi bereiken. Ze zijn in poule C ingedeeld met de als derde geplaatste Barbara/Carol uit Brazilië, het Duitse duo Borger/Sude en Naraphornrapat/Worapeerachayakorn uit Thailand.

Hamburg Van Driel Piersma 1
Hamburg Van Driel Piersma 3
Hamburg Luini pass
Hamburg Immers Boermans 1
Hamburg aanval Stefan

Ook Leon Luini en Ruben Penninga wisten een plekje te bemachtigen op het hoofdtoernooi in Hamburg. Na een overtuigende 2-0 overwinning op Benzi/Bonifazi in de eerste kwalificatieronde, hadden ze drie sets nodig om de Poolse Kantor/Rudol te verslaan. De Nederlanders zijn in dezelfde poule ingedeeld als Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen. Hun twee andere tegenstanders zijn de Braziliaanse Bruno Schmidt/Saymon en olympisch- en wereldkampioenen Mol, A./Sørum, C uit Noorwegen.

Het Nederlandse onderonsje in de eerste kwalificatieronde werd gewonnen door Matthew Immers en Stefan Boermans. In twee sets was het duo te sterk voor Mart van Werkhoven en Dirk Boehlé. In de tweede kwalificatieronde stond Boermans/Immers tegenover de Canadese Schachter/Dearing. Beide sets werden met het minimale verschil gewonnen door de Nederlanders en daarmee plaatste het duo zich voor het hoofdtoernooi. In poule C gaan ze morgen de strijd aan met Nõlvak/Tiisaar uit Estland en het Italiaanse duo Carambula/Rossi. Vrijdag staan ze in hun laatste poulewedstrijd tegenover Perusic/Schweiner uit Tsjechië, het duo dat al twee keer een zilveren medaille wist te veroveren op een Elite 16-toernooi.

Uitslagen kwalificatietoernooi
Piersma, E,/Van Driel, M. - Klinger, D./Klinger, R. 2-1 (21-13, 16-21, 15-12)
Luini/Penninga - Benzi/Bonifazi 2-0 (21-12, 21-18)
Van Werkhoven/Boehlé - Boermans/Immers 2-0 (19-21, 15-21)
Piersma, E,/Van Driel, M. - Hermannova/Stochlova 2-0 (22-20, 21-13)
Luini/Penninga - Kantor/Rudol 2-1 (28-26, 20-22, 15-10)
Schachter/Dearing - Boermans/Immers 0-2 (25-27, 19-21)

Programma donderdag

Dag

Tijd

Teams

do 11 aug

8.00 u

Stam/Schoon - Laboureur/Schulz (DUI)

do 11 aug

9.00 u

Nõlvak/Tiisaar (EST) - Boermans/Immers

do 11 aug

11.00 u

Borger/Sude (DUI) - Piersma, E./Van Driel, M.

do 11 aug

14.00 u

Mol, A./Sørum, C. (NOR) - Brouwer/Meeuwsen

do 11 aug

14.00 u

Bruno Schmidt/Saymon (BRA) -Luini/Penninga

do 11 aug

15.00 u

Carambula/Rossi (ITA) - Boermans/Immers

Livestreams
Alle wedstrijden zijn live te volgen op Volleyballworld.tv. Toegang tot de Beach Pro Tour Live-wedstrijden is de eerste maand gratis, daarna betaal je € 5.99 per maand voor een abonnement.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×