Na het terugtrekken van Sliedrecht Sport gaat de strijd om de Supercup bij de mannen nu nog tussen drie teams. Amysoft Lycurgus is nu direct geplaatst voor de finale, Draisma Dynamo en Active Living Orion maken zaterdagmiddag onderling uit wie de tegenstander wordt in die finale. De Supercup kent dit jaar een andere opzet dan voorheen. Vanwege het afgebroken seizoen is er geen kampioenschap vergeven. Gekozen is voor een opzet waarbij er een Final Four wordt afgewerkt. Naast bekerwinnaar Lycurgus waren dat de drie beste teams uit de kampioenspoule. Sliedrecht Sport is nu afgehaakt.

In de laatste speelronde die nog is afgewerkt op 7 maart stonden toevalligerwijs dezelfde wedstrijden op het programma als die zaterdag in de halve finales zouden worden afgewerkt. Lycurgus hoeft nu niet meer aan te treden tegen Sliedrecht Sport, maar was in maart op bezoek bij Sliedrecht Sport met ruime cijfers te sterk, het werd 3-0. Koploper Draisma Dynamo was in Doetinchem met 3-1 te sterk voor Active Living Orion. Of de verhoudingen na meer dan een half jaar zonder competitie nog steeds zo liggen, gaat zaterdag blijken.

Draisma Dynamo – Active Living Orion
De halve finale tussen Dynamo en Orion is vervroegd naar 17.30 uur. De Apeldoornse en Doetinchemse clubs stonden bij het afbreken van de competitie op de respectievelijk eerste en derde plaats. Dynamo was daarin nog ongeslagen, Orion had verloren van zowel Dynamo als Sliedrecht.

Draisma Dynamo is het seizoen 2020-2021 in competitief opzicht al gestart. Op 23 en 24 september kwam de ploeg van Redbad Strikwerda in de voorronde van de Champions League uit tegen het Poolse Jastrzebski Wegiel en Stroitel Minsk uit Belarus. Hoewel er van de laatstgenoemde met 3-0 werd gewonnen, was Jastrzebski Dynamo met 3-0 de baas. Dynamo vervolgt in Europees verband de competitie in de CEV Cup tegen SK Ankara.

Dynamo heeft in Sjoerd Hoogendoorn een international binnengehaald, hij is in Nederland teruggekeerd na een buitenlands avontuur en gaat zijn studie geneeskunde oppakken. De Apeldoorners hebben zich daarnaast versterkt met de Engelse diagonaal Nathan Fullerton, Ricardo Hofman en Stijn de Ruijter. Frits van Gestel is teruggekomen na drie jaar bij Lycurgus.

Active Living Orion staat dit seizoen onder leiding van de oud-spelers Joris Marcelis en Tom Buijs. De nummer vier van de competitie op het moment van stilleggen heeft zich ook versterkt met Engelse spelers, Zakk Hadgett en Jordan Dalrympe. Daarnaast heeft Tijmen Laane na zijn verblijf van zes jaar in het buitenland gekozen voor een terugkeer in de Eredivisie bij Orion. Colin Zuijdgeest keert terug bij Orion na bij VoCASA te hebben gespeeld.

Daags voor de Supercup presenteerde Orion zijn laatste aanwinst, ex-international Jasper Diefenbach komt per direct het midden versterken. Hij is speelgerechtigd voor de Supercup. Hij zal bij de selectie zitten om de geblesseerde David Bes te vervangen.

Amysoft Lycurgus
Lycurgus heeft afscheid genomen van twee Amerikanen die het vorige seizoen bij de club speelden, Mitch Perinar en Collin Mahan. Ook Stijn Held heeft de club verlaten. Daarvoor in de plaats zijn twee Canadezen aangehaakt, Luke Herr is de nieuwe spelverdeler, Jerome Cross speelt als diagonaal. Auke van de Kamp keerde terug na een jaar in België bij Achel te hebben gespeeld. Jonge talenten Jesper van Muijden en Jaron Spiegelaar zijn ook aangesloten in Groningen.

Lycurgus heeft een ruime oefencampagne gespeeld in aanloop naar de Supercup. Zo namen zij het op tegen Roeselare, Maaseik en Leuven uit België. In eigen land oefenden ze tegen Talentteam Papendal, Active Living Orion en Sliedrecht Sport. In de laatste driekamp werd gewonnen van beide ploegen.

Programma:

Datum

Tijd

Wedstrijd

Za. 03-10

17:30

Draisma Dynamo - Active Living Orion

Zo. 04-10

16:00

Amysoft Lycurgus – Draisma Dynamo/Active Living Orion

Livestream
De wedstrijden om de Supercup moeten helaas zonder publiek worden gespeeld. Maar gelukkig worden ze allemaal live gestreamd op Volleybal.nl.

Kijk hier voor meer informatie over de Supercup.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn