Zaterdagavond werden de eerste Eredivisiewedstrijden bij de heren gespeeld. Voor eigen publiek boekten Active Living Orion en Draisma Dynamo een 3-0 overwinning. Ook VoCASA won het thuisduel: de ploeg versloeg RECO ZVH in vier sets. Debutant Prima Donna Kaas Huizen verloor hun eerste duel nipt van VCN.

Landskampioen Draisma Dynamo en Active Living Orion wonnen zaterdagavond zonder problemen hun eerste Eredivisiewedstrijd van het seizoen. Dynamo rekende in drie sets af met Talentteam Papendal, Orion pakte de volle punten tegen de mannen van Sliedrecht Sport. VoCASA had vier sets nodig voor hun overwinning op RECO ZVH. Na het winnen van de eerste set, verloren ze de tweede nipt (25-27). Met overtuigende cijfers stelden ze vervolgens hun overwinning veilig: 25-16 en 25-18.

Voor eigen publiek maakte Prima Donna Kaas Huizen hun debuut in de Eredivisie. De ploeg kwam op een 2-1 voorsprong in sets, maar de vierde set ging met 18-25 naar VCN. In de vijfde set kwam de debuterende Eredivisionist op matchpoint (14-13), waarna de ploeg uit Capelle aan den IJssel drie opeenvolgende punten scoorde voor de overwinning.

Zondagmiddag staat er nog één wedstrijd op het programma. Om 16.30 uur neemt Numidia VC Limax het op tegen Taurus.