Op zaterdag 14 mei (aanvang 13.45 uur) zal in Amersfoort voor de tweede keer de overleden trainer/coach Olaf Ratterman van SSS worden geëerd met de Olaf Ratterman Classic. Tijdens de classic zal een Eredivisie All-Star team het opnemen tegen het Nederlands mannenteam U22. De Nevobo werkt voor de classic samen met Keistad Amersfoort en SSS Barneveld.

Olaf Ratterman Memorial 2021 RH kind

Het is de tweede keer dat er een All-Star team wordt gevormd van Eredivisiespelers. De coaches van de drie teams die bovenaan de kampioenspoule en de reguliere competitie eindigden hebben gezamenlijk een longlist opgesteld. Redbad Strikwerda, Arjan Taaij en Dirk Sparidans hebben daarvoor 23 spelers die het afgelopen seizoen in de Eredivisie speelden geselecteerd.

Voormalig technisch directeur Joop Alberda, een van de initiators van de Olaf Ratterman Classic, zei vorig jaar het volgende over dit bijzondere duel:

"De Olaf Ratterman Classic is in eerste instantie een prachtig eerbetoon aan een gewaardeerde collega die ons helaas veel te vroeg is ontvallen. Met deze classic houden wij zijn naam verbonden aan onze sport."

De Olaf Ratterman Classic is het jaarlijkse toetje na het seizoen waarin de beste spelers uit de Eredivisie het opnemen tegen een vertegenwoordigend nationaal team dat in voorbereiding is op het internationale seizoen. Het is een erkenning voor de beste spelers uit de Eredivisie. Dit jaar spelen de All-Stars tegen Nederland U22, dat in voorbereiding is op het EK-kwalificatietoernooi in Kosovo.

De longlist wordt zo spoedig mogelijk bekendgemaakt op volleybal.nl.

Kom naar Amersfoort op zaterdag 14 mei!

Wil jij de unieke wedstrijd tussen de Eredivisie All-Stars en Nederland U22 bijwonen? Dat kan! De toegang in Amersfoort is gratis. Er is een verloting waarvan de opbrengst gaat naar het WKZ (Wilhelmina Kinderziekenhuis) in Utrecht.

Alle informatie:

  • Eredivisie All-Stars – Nederland U22
  • Zaal open: 13.00 uur
  • Start wedstrijd: 13.45 uur
  • Naam sporthal: Sportcomplex Amerena
  • Adres: De Velduil 2, Amersfoort
Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×