Topdivisionist SOMAS/Activia heeft vanavond voor de eerste stunt in de achtste finales van de Nationale Beker gezorgd. De ploeg won met 3-2 van Visser Assen/Sudosa-Desto. Bij de heren hebben Active Living Orion, Draisma Dynamo, Sliedrecht Sport en VoCASA een plek in de kwartfinale weten te bemachtigen.

Heren
Simplex SSS bemachtigde gisteravond het eerste ticket voor de kwartfinale van de Nationale Beker Heren. De ploeg uit Barneveld versloeg Taurus in drie sets: 25-17, 25-19 en 25-19. In de volgende ronde staat Simplex SSS tegenover Active Living Orion, dat vanavond afrekende met het eerste herenteam van Zaanstad. De tweede kwartfinale gaat tussen VoCASA en Sliedrecht Sport; VoCASA won vanavond met 1-3 van RECO ZVH en Sliedrecht was in drie sets te sterk voor Topdivisionist Volley Tilburg.

In Apeldoorn stonden vanavond de huidige nummers 2 en 3 uit de Eredivisie tegenover elkaar. Een week geleden won Numidia VC Limax het duel in de reguliere competitie met 3-2, maar vanavond ging de overwinning naar Draisma Dynamo. De Apeldoornse ploeg was met 3-1 te sterk: 25-20, 25-19, 15-25 en 25-20. In de volgende ronde wacht een team uit de Topdivisie: de winnaar van het duel tussen Madjoe en QoppoConsult/AVV Keistad.

Morgen worden de laatste achtste finales bij de heren gespeeld. Bekijk hier het volledige programma.

Uitslagen

Simplex SSS - Taurus 3-0 (25-17, 25-19, 25-19)
RECO ZVH - VoCASA 1-3 (20-25, 21-25, 27-25, 21-25)
Draisma Dynamo - Numidia VC Limax 3-1 (25-20, 25-19, 15-25, 25-20)
Volley Tilburg - Sliedrecht Sport 0-3
Zaanstad - Active Living Orion 0-3 (19-25, 18-25, 16-25)

Dames
Bij de dames zijn inmiddels twee kwartfinalisten bekend. ARBO Rotterdam/FAST plaatste zich automatisch voor de volgende ronde nadat Eurosped zich terugtrok uit de Eredivisie. Topdivisionist SOMAS/Activia verzekerde zich vanavond van een plek in de volgende ronde door verrassend van Visser Assen/Sudosa-Desto te winnen. De ploeg uit Sint Anthonis zette de toon in de eerste set, die met 25-11 gewonnen werd. Een spannender duel volgde en na vier gespeeld sets was de stand gelijk. In de allesbeslissende vijf set maakte SOMAS/Activia een statement door met 15-6 te winnen.

Bekijk het programma van de overige achtste finales hier.

Uitslag

SOMAS/Activia - Visser Assen/Sudosa-Desto 3-2 (25-11; 23-25; 25-16; 18-25 en 15-6).