De Supercup is terug in de originele vorm: de landskampioen neemt het op tegen de bekerwinnaar. Vorig jaar was er een Final Four vanwege corona, nu vormen de supercupwedstrijden van zaterdag en zondag de aftrap van hopelijk weer een ‘normaal’ seizoen in de Eredivisie. Zaterdagavond strijden Sliedrecht Sport en Apollo 8 om de Supercup bij de vrouwen, zondagmiddag nemen Draisma Dynamo en Amysoft Lycurgus het tegen elkaar op. Koop snel je kaarten, of kijk dit weekend op de livestreams op volleybal.nl.

Vrouwen
Het afgelopen seizoen was een strijd tussen Sliedrecht Sport en Apollo 8. Zij stonden tegenover elkaar in de play-off om het landskampioenschap, die met 3-0 werd gewonnen door Sliedrecht. Apollo 8 was voor het eerst in de geschiedenis de bekerwinnaar, zij versloegen in MartiniPlaza Laudame Financials VCN, nadat Sliedrecht Sport in de kwartfinales werd uitgeschakeld door FAST.

Sliedrecht Sport is op een paar plaatsen gewijzigd, Emma Rekar is weer terug na haar blessure en speelt als libero. International Kirsten Knip heeft de club verlaten voor een avontuur in Frankrijk. Ook Fleur Savelkoel is vertrokken, zij speelt bij Team22. Ana Rekar is naar Booleans/VV Utrecht gegaan. Nieuw in de selectie zijn Vera Mulder en Eline de Haan. Het team houdt ook ruimte voor talent uit het tweede team van Sliedrecht om door te stromen.

Bij Apollo 8 maakt spelverdeelster Kim Klein Lankhorst geen onderdeel meer uit van de selectie, zij is naar Team22 gegaan. Marit Zander heeft haar plek ingenomen. Jette Kuipers is nieuw op passer/loper.

De wedstrijd wordt zaterdag om 20.00 uur gespeeld in sporthal De Basis in Sliedrecht en is gratis toegankelijk voor publiek op vertoon van Coronapas en ID. Je kunt de wedstrijd ook bekijken op volleybal.nl/livestreams.

Mannen
Het afgelopen seizoen was een heuse tweestrijd tussen Draisma Dynamo en Amysoft Lycurgus. De Groningers wonnen de beker, de ploeg uit Apeldoorn werd in een spannende play-off landskampioen (2-1). Dit seizoen belooft wederom zeer spannend te worden, beide teams zijn flink veranderd. Welk team heeft de beste versterkingen doorgevoerd?

Draisma Dynamo zag spelverdeler Freek de Weijer naar Griekenland vertrekken, diagonaal Sjoerd Hoogendoorn deed een stapje terug en speelt bij VIVES in de Eerste Divisie. Middenman Maikel van Zeist ging naar Zwitserland. Ook Wessel Blom, Mats Kruiswijk en Nathan Fullerton verlieten de landskampioen. In hun plaatsen zijn Daan Haanappel en Duco Krook van VoCASA gekomen, Yannick Bak en Martijn Brilhuis van Talentteam Papendal en Robin Boekhoudt van SSS.

Amysoft Lycurgus staat zondag maar liefst tien nieuwe spelers aan de start. De meest in het oog springende transfers zijn die van Bennie Tuinstra en het Canadese duo Jerome Cross en Luke Herr. Middenman Hossein Ghanbari stopte met volleybal. Auke van de Kamp en Sam Gortzak zijn naar het buitenland vertrokken. Naast de buitenlanders Bjarne Huus (Noorwegen), Joël Schneidmiller, Austin Matautia (Verenigde Staten) en Hongaar Marcell Pesti trok Lycurgus Nederlands talent aan: Markus Held, Tieme de Jong en Luuk Hofhuis (Talentteam Papendal), Jesper Schut, Maarten Bartels (speelden College in Amerika). Niels de Vries is na een avontuur in Oostenrijk en bij RECO ZVH weer terug bij Lycurgus.

De wedstrijd wordt zondagmiddag om 15.00 uur gespeeld in Apeldoorn, klik hier voor kaarten. Ook deze wedstrijd is live te zien op volleybal.nl/livestreams.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×