De grootste talenten van het Europese beachvolleybal zullen volgend jaar in Vlissingen en Werkendam hun kunsten vertonen op het Europees kampioenschap voor spelers onder 22. Het toernooi voor zowel mannen als vrouwen wordt van 7 tot en met 12 juni gespeeld.

De Nevobo zou het EK onder 22 in 2020 al organiseren in Vlissingen, maar vanwege de uitbraak van de coronapandemie is dat toernooi niet doorgegaan. Volgend jaar komt het toernooi alsnog naar Nederland, met Werkendam als tweede speellocatie.

Het EK onder 22, voor beachvolleyballers die op of na 1 januari 2001 zijn geboren, is de laatste jeugdcategorie. Hierna volgt het 'volwassen' toernooi. Het kampioenschap wordt sinds 1999 georganiseerd, Nederland heeft twee keer het podium behaald: in 2011 veroverden Rimke Braakman en Michelle Stiekema de gouden medaille, afgelopen jaar eindigden Raïsa Schoon en Emi van Driel op de tweede plaats. Opvallend is dat de winnaars van de afgelopen jaren vaak ook zijn doorgedrongen tot de absolute wereldtop.

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×