De kwartfinales in de Champions League zijn bekend. Na het voltooien van de play-offronde is duidelijk welke acht mannen- en vrouwenteams kans maken op de prestigieuze clubprijs. Een elftal landgenoten is nog in de race.

Dames

In poule A kroonde het Vero Volley van Nika Daalderop zich tot poulewinnaar. Alleen de laatste poulewedstrijd tegen VakifBank werd na vijf sets verloren.

VakifBank eindigde als tweede in poule A. Zodoende wachtte voor Sarah van Aalen en haar ploeggenoten een dubbele play-offwedstrijd om de kwartfinale te bereiken. Tegen het Poolse PGE Rysice Rzeszów kwam VakifBank in twee wedstrijden geen moment in de problemen.

In de sterk Nederlands getinte poule D kroonde het Conegliano van Robin de Kruijf zich ongeslagen tot poulehoofd. In zes wedstrijden werden slechts drie sets ingeleverd. Jolien Knollema, Eline Timmerman, Britt Bongaerts en Vera Mulder eindigden op plek twee.

In de play-offronde werden zij met Allianz MTV Stuttgart gekoppeld aan het eveneens uit Duitsland afkomstige Potsdam. In twee wedstrijden werd door Stuttgart geen set afgestaan.

Het Belgische Asterix Avo Beveren met Iris Vos en Laura Overwater in de ploeg wist geen wedstrijd te winnen en eindigde op die manier op de laatste plaats in de poule.

Anneclaire Ter Brugge en haar Roemeense club CS Volei Alba Blaj wisten in totaal twee groepswedstrijden te winnen. Daarmee eindigde de ploeg op de laatste plaats in poule E.

In de kwartfinale treffen Sarah van Aalen (Vakifbank) en Robin de Kruijf (Carraro Imoco Conegliano) elkaar. Nika Daalderop komt met haar Vero Volley nuit tegen het Poolse LKS Commercecon Lodz. De Nederlandse enclave die Allianz MTV Stuttgart heet neemt het in de kwartfinale op tegen het Turkse Fenerbahçe Opet Istanbul.

Kwartfinales (eerste ontmoeting)

DatumTijdstipWedstrijd
20/0218.00 uurŁKS Commercecon Łódź - Vero Volley
20/0219.00 uurMTV Stuttgart - Fenerbahçe Opet Istanbul
20/0217.30 uurVakifBank - Carraro Imoco Conegliano
21/0217.00 uur

Eczacibasi Dynavit - Savino Del Bene Scandicci

Heren
In poule A was er een clean sweep voor het Ziraat Bank Ankara van Wouter ter Maat en Bennie Tuinstra. Het gevolg is een rechtstreeks ticket voor de kwartfinale van de Champions League. Twan Wilteburg en zijn Grupa Azoty Zaksa wisten drie van de zes groepswedstrijden te winnen.

Op die manier eindigde het geplaagde Zaksa op de tweede plaats in de poule. Een plek die kwalificatie voor de play-offronde met zich meebracht.

In die play-offronde werd Zaksa gekoppeld aan het Halkbank Ankara van Nimir. De Turken eindigden op de tweede plaats in groep C. Nadat de eerste wedstrijd na vijf sets werd gewonnen door Zaksa (3-2), was het Halkbank dat in de tweede wedstrijd geen spaan heel hield van Zaksa.

Jasper Wijkstra wist met zijn Knack Roeselare slechts een wedstrijd te winnen en eindigde daarmee op de onverdienstelijke laatste plaats in poule A.

In poule B behaalde Michaël Parkinson met zijn Tours een knappe tweede plaats achter regerend Italiaans kampioen Trentino. Door die prestatie wachtte een dubbele ontmoeting met het Duitse Berlin Recycling Volleys. In die twee ontmoetingen bleken de Duitsers een maatje te groot.

Robbert Andringa en zijn Gas Sales Daiko Piacenza verloren in poule C slechts de openingswedstrijd tegen het Halkbank van Nimir. Daarna werd in vijf wedstrijden slechts twee sets afgestaan. In de kwartfinale treffen de Italianen Jastrzębski Węgiel uit Polen.

In poule E eindigde Joris Berkhout met zijn Greenyard Maaseik op de derde plaats in de poule. Daardoor stroomde Greenyard Maaseik door naar de CEV Cup.

In de kwartfinale van de CEV Cup werd Maaseik gekoppeld aan Fenerbahçe uit Turkije. Het verblijf van Maaseik in de CEV Cup was van korte duur. Fenerbahçe won beide wedstrijden met 3-0.

Kwartfinales (eerste ontmoeting)

DatumTijdstipWedstrijd
21/0216.00 uurHalkbank Ankara - Cucine Lube Civitanova
21/0219.30 uur Berlin Recycling Volleys - Trentino
21/0220.30 uurGas Sales Daiko Piacenza - Jastrzębski Węgiel
22/0219.30 uurGuaguas Las Palmas - Ziraat Bank Ankara

CEV Women's Challenge Cup

In de CEV Challenge Cup is ook Nederlands succes. In de finale neemt het Igor Gorgonzola Novara van Anne Buijs het op tegen het Neptunes Nantes van Marrit Jasper.

Finale

DatumTijdstipWedstrijd
21/0220.00 uurIgor Gorgonzola Novara - Neptunes Nantes
28/0220.00 uurNeptunes Nantes - Igor Gorgonzola Novara

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn