Vanavond werd in Barneveld de overleden trainer/coach Olaf Ratterman van SSS geëerd met de Olaf Ratterman Classic. De wedstrijd, waarin de beste spelers uit de Eredivisie het opnemen tegen internationals, werd na een 0-2 achterstand in vijf sets gewonnen door het Eredivisie All Stars team.

De beste spelers uit de Eredivisie en een team bestaande uit spelers die wedstrijden voor nationale selecties hebben gespeeld, stonden vandaag tegenover elkaar tijdens de derde editie van de Olaf Ratterman Classic. Redbad Strikwerda en Dirk Sparidans, die als coaches van Draisma Dynamo en Active Living Orion twee dagen geleden nog rivalen waren in de strijd om de landstitel, coachten vandaag samen het All Stars team. In de eerste set schonken ze het vertrouwen aan Joris Berkhout (spelverdeler), Johan Gruvaeus (diagonaal), Jere Heiskanen en Youri Ebbelaar (passer/lopers), Jannes Van Der Ham en Jochem Bloem (middens) en Jeffrey Klok (libero).

Assistent bondscoach Henk-Jan Held had de leiding over de internationals en begon het duel met Gijs van Solkema (spelverdeler), Stijn van Tilburg (diagonaal), Maarten van Garderen en Jasper Wijkstra (passer/lopers), Robin Boekhoudt en Beau Wortelboer (middens) en Mats Bleeker (libero).

547c7bde e023 4e23 99c5 d052132b4660

Na een wat moeizame start, waarin veel servicefouten werden gemaakt, ging het gedurende de eerste set steeds beter lopen bij beide teams. Na een paar mooie punten van Boekhoudt en Wijkstra hadden de internationals een voorsprong van drie punten te pakken (15-18). De All Stars wisten het verschil nog terug te brengen tot één punt, maar in de slotfase waren de internationals scherper. Met een ace Van Solkema werd de eerste set besloten: 21-25. Ook in de tweede set werd het verschil pas in de slotfase gemaakt. De All Stars verloren het uiteindelijk op eigen fouten, waardoor de internationals een 0-2 voorsprong te pakken hadden.

In de derde set stond er een compleet nieuw team in het veld voor de internationals en bij de All Stars mocht Markus Held als spelverdeler beginnen. Bij een 8-11 achterstand werd ook Colin Zuijdgeest van de bank gehaald. De diagonaalspeler, die volgend seizoen de overstap maakt naar SSS, voelde zich duidelijk thuis in zijn toekomstige sporthal. Op 25-24 noteerde hij het tweede setpunt voor de All Stars, waarna Held mocht gaan serveren. Zijn service kwam direct terug, waardoor Van Bladel het af kon maken: 26-24. Zuijdgeest speelde ook een belangrijke rol in de vierde set, die met overtuigende cijfers (25-15) gewonnen werd door de All Stars.

In de vijfde set hadden de internationals na een blok van Boekhoudt een 5-8 voorsprong te pakken. Strikwerda en Sparidans namen een time-out, gevolgd door een tweede op 6-11. Een ace van Daan Streutker gaf de internationals drie matchpoints. Van der Ham werkte de eerste weg, Heiskanen maakte het dertiende punt voor de All Stars en scoorde vervolgens ook de gelijkmaker. Na een aanvalspunt van Zuijdgeest was de wedstrijd volledig gekanteld en was het matchpoint voor de All Stars. Ze hadden er uiteindelijk twee nodig om de wedstrijd te winnen.